ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δρούτσας: "Μόνο διευκολύνσεις παρέχουμε στους συμμάχους μας για Λιβύη"

14:05 - 21 Μαρ 2011 | Πολιτική
Η στάση της κυβέρνηση στο ζήτημα της Λιβύης κρατάει τις ισορροπίες, καλύπτωντας πλήρως τα συμφέροντα της Ελλάδας, τόνισε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Real Fm", ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. Ο υπουργός υπογράμμισε, ακόμα, την ανάγκη να συνεχιστούν και οι διπλωματικές προσπάθειες για την αναζήτηση ειρηνικής λύσης, όπως εξαρχής τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη σύνοδο του Παρισιού υπό τον Γάλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, παρά μόνο ανταποκρίνεται στα αιτήματα φίλων και συμμάχων για διευκολύνσεις υποστηρικτικού χαρακτήρα. Παράλληλα, διαψεύδει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες υπήρξαν και απόψεις για μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη, που προκάλεσαν διαφωνίες μεταξύ υπουργείου Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας.


Τόνισε, τέλος, πως η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αναλογιστεί τον τρόπο με τον οποίο θα χειρίζεται στο εξής ανάλογα θέματα, αξιολογώντας τις εξελίξεις και λαμβάνοντας κατά περίπτωση αποφάσεις. Σχετικά νε τις ζώνες αποκλειστικής οικονομικής συνεργασίας, συμπλήρωσε πως τόσο η τωρινή, όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση, έχουν ξεκινήσει τη συνεργασία για το θέμα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών με όλους τους γείτονες.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:13 - 21 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.