ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: Επαφές με Ευρωπαίους πολιτικούς στις Βρυξέλλες για το ελληνικό πρόβλημα

14:44 - 21 Μαρ 2011 | Πολιτική
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί το απογευμα για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και θα πραγματοποιήσει επαφές με κοινοτικούς αξιωματούχους, μιλώντας για το ελληνικό πρόβλημα χρέους κι εξηγώντας τις θέσεις του για το μνημόνιο.

Την Πέμπτη το μεσημέρι ο κ. Σαμαράς θα μετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαικού Λαϊκού Κόμματος, στην οποία παίρνουν μέρος 15 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων καθώς επίσης ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ρομπάι .
Στην Ν.Δ. , θεωρούν κρίσιμη την σύνοδο διότι εκει θα συζητηθεί το ελληνικό πρόβλημα αλλά και οι εξελίξεις στον αραβικό κόσμο και το ενδεχόμενο κύμα μεταναστών.
Στο οικονομικό ζήτημα ο κ. Σαμαράς, αναμένεται να τονίσει οτι η μέχρι τώρα εφαρμογή του μνημονίου είναι αναποτελεσματική. Ο κ. Σαμαράς θεωρεί διόρθωση την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ και τη μείωση του επιτοκίου δανεισμού. Ακόμη κι έτσι όμως ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα υποστηρίξει ότι το πρόβλημα της χώρας δεν λύνεται και θα ζητήσει τη λήψη μέτρων για την τόνωση της ανάπτυξης. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας συμφωνεί με την ανάγκη αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας των κρατών μελών που προτάσσει το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας το οποίο προωθεί η Γερμανία - όχι όμως με την συνταγματική καθιέρωση παρόμοιων διατάξεων.
Στο θέμα της Λιβύης ο κ. Σαμαράς συντάσσεται με τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ο κ.Α. Σαμαράς θα ζητήσει την ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση των χωρών που θα δεχθούν την μεγαλύτερη πίεση, μεταξύ των οποίων είναι και η χώρα μας. Επίσης, στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στις κατ' ιδίας επαφές του ο κ. Σαμαράς θα επιδιώξει να εξομαλύνει έτι περαιτέρω τις σχέσεις της ΝΔ με τα «αδελφά» συντηρητικά κόμματα.


Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, ο κ. Σαμαράς θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό του Βελγίου κ. Υβ Λετέρμ, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Πορτογαλίας Δρ Πέδρο Κοέλιο, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ζέρζι Μπούτσεκ, τον Επίτροπο για το Δημοσιονομικό Προϋπολογισμό και Προγραμματισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιάνους Λεβαντόβσκι, τον Γερμανό Ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ράιμερ Μπέγκε, τον Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Γιόζεφ Ντόλ και με τον Γάλλο Ευρωβουλευτή κ. Αλέν Λαμασούρ. Παράλληλα θα έχει συναντήσεις εργασίας με την ομάδα των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας θα συνοδεύουν, ο Εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γιάννης Μιχελάκης, ο Αναπλ. Τομεάρχης Οικονομίας βουλευτής κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αναπλ. Τομεάρχης Οικονομίας κ. Νότης Μηταράκης, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Σταύρος Παπασταύρου, και οι σύμβουλοι του Προέδρου, Καθηγητής κ. Γιάννης Μουρμούρας και κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:46 - 21 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.