ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με αφορμή την παράταση λειτουργίας της Βουλής

22:07 - 29 Ιουν 2006 | Πολιτική
Νέα αντιπαράθεση εξελίχθηκε την Πέμπτη μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, με αφορμή την παράταση της λειτουργίας της το καλοκαίρι που αποφάσισε η κυβέρνηση, για να μην παραγραφούν τυχόν αδικήματα στην υπόθεση της προμήθειας των ρωσικών πυραύλων TOR-M1.

Η παράταση αποφασίστηκε λόγω της εκκρεμότητας που υπάρχει από τις ελβετικές αρχές στο ελληνικό δικαστικό αίτημα για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών.

Στην περίπτωση που εκδιδόταν Προεδρικό Διάταγμα για τη λήξη της Συνόδου, τυχόν αδικήματα πολιτικών προσώπων, τα οποία είχαν διαπραχθεί πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2004, θα οδηγούνταν σε παραγραφή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρόκειται για «τέχνασμα εκβιασμού της πολιτικής ζωής του τόπου».

Η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για μικροκομματικά παιχνίδια και για παραβίαση του Συντάγματος, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Αθανασάκης υποστήριξε ότι πρόκειται για «επίδειξη πολιτικής ανευθυνότητας και πανικού της κυβέρνησης, η οποία θα πέσει μέσα στο λάκκο της σκανδαλολογίας που η ίδια έσκαψε».

Απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αν. Παπαληγούρας χαρακτήρισε την απόφαση θέμα ηθικής τάξης συνολικά του δημόσιου βίου της χώρας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αν δεν παρατείνονταν οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής, θα επήρχετο αυτόματα παραγραφή», ενώ ανέφερε ότι «η κυβέρνηση δεν επιδίδεται σε πολιτικές διώξεις».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.