ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άγρια "βεντέτα" μεταξύ κυβέρνησης -ΣΥΡΙΖΑ

14:31 - 22 Μαρ 2011 | Πολιτική
Βεντέτα φαίνεται να έχει ανοίξει ανάμεσα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις μεγάλης σκληρότητας δηλώσεις που αντάλλαξαν ο κ. Τσίπρας με τον κ. Πάγκαλο, η "κόντρα" επεκτάθηκε ανάμεσα στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη,με αφορμή την κατάληψη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, την περασμένη Παρασκευή, ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Στη συνέχεια, η κ. Διαμαντοπούλου ήρθε σε ρήξη και με τον κ. Τσίπρα.

Όπως ο κ. Πάγκαλος είχε κατηγορήσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την οργάνωση της επίθεσης εναντίον του στην Κερατέα, έτσι και η κ. Διαμαντοπούλου κατηγόρησε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή σε εισβολή μαθητών, μελών της ΟΛΜΕ, πρώην συνδικαλιστών και συνδικαλιστών των αριστερών παρατάξεων στο κτήριο Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής κι έδειξε σχετική φωτογραφία.

«Ο κ. Καλομοίρης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην μέλος της ΟΛΜΕ ήταν παρών. Εγώ δεν θεωρώ ότι υπάρχει κομματική γραμμή, ούτε ότι είναι κανείς από πίσω, αλλά θεωρώ ότι τα κόμματα οφείλουν να καταδικάσουν τα κόμματα αυτού του είδους τις ενέργειες», ανέφερε η κυρία Διαμαντοπούλου, η οποία χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ "κομματάκι".

Απαντώντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε την λύπη του για τον τόνο και το ύφος της υπουργού Παιδείας. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψάχνει εξιλαστήρια θύμματα και αποδιοπομπαίους τράγους, με το να αποδίδει πράξεις βίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας διαμαρτυρήθηκε έντονα για τα «μαθήματα αριστεροφροσύνης της κυρίας Διαμαντοπούλου στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει κυρήξει τον πόλεμο με την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και ότι έχει εξελιχθεί σε υπέρμαχο του νεοφιλελευθερισμού.

Στις δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας δεν απέφυγε να επιτεθεί ξανά στον κ. Πάγκαλο, για τα όσα είπε περί «Αριστεράς του μπάχαλου και της ανομίας».

 

Σίριαλ διαρκείας η κόντρα Πάγκαλου- Τσίπρα


Θυμίζουμε πως ο κ. Πάγκαλος είχε υποδείξει το πρωί της Δευτέρας ως υπεύθυνο για την επίθεση εναντίον του με γιαούρτι στην Κερατέα, τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί, με όσα λέει εναντίον του, να αποδειχθεί ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του.

Μάλιστα, ο κ. Πάγκαλος κατηγόρησε συγκεκριμένο τοπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ότι οργάνωσε την επίθεση σε βάρος του, πληρώνοντας ακόμη και Αλβανούς, όπως είπε.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στην επίθεση Πάγκαλου με ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για «συμπεριφορά που αποτελεί όνειδος για τη δημοκρατία» και την οποία χρεώνεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός «όσο επιμένετε να μην την αποδοκιμάζετε.»

Στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας απαριθμεί σειρά περιστατικών, κατά τα οποία -όπως αναφέρει- ο κ. Πάγκαλος είχε κατηγορήσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τελικώς απεδείχθη ότι τα στελέχη του κόμματος δεν είχαν καμία σχέση.

«Οτιδήποτε συμβεί από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε συκοφαντική επίθεση ή προβοκάτσια στηθεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, θα θεωρήσουμε πως έχει την συμφωνία και την κάλυψή σας» κατέληγε ο κ. Τσίπρας.

Η απάντηση στην επιστολή του Τσίπρα ήρθε το βράδυ από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, στην οποία σημειώνει ότι «ο κύριος Τσίπρας «μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει βρει ούτε μια λέξη για να καταδικάσει τους τραμπουκισμούς εναντίον εκπροσώπων του λαού».

Ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ακόμα μια φορά περιστατικά βίας, όπως αυτά σε βάρος του κ. Παναγόπουλου, η πυρπόληση της τράπεζας της Marfin, η αποδοκιμασία του ιδίου στο Παρίσι, αλλά και στο περιστατικό στα Καλύβια, αποδίδοντας σε αυτά εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το πρόβλημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κοινοβουλευτικό κόμμα. Συμφωνεί άραγε ο κ. Τσίπρας με το σύνθημα που, τη βραδιά των Καλυβίων, κυριαρχούσε εναντίον των 11 βουλευτών που ήταν παρόντες, «να καεί, να καεί, το μ... η Βουλή;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.