ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζονται οι επαφές Σαμαρά στις Βρυξέλλες

15:44 - 22 Μαρ 2011 | Πολιτική
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς έχει μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιεί συναντήσεις με σημαντικά πολιτικά στελέχη της Ευρώπης, για το θέμα των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, Ζοζέφ Ντολ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς είπε ότι στις συναντήσεις που είχε, συζητήθηκε το πώς θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη τα ελλείμματα, τα χρέη και τους αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Εξετάστηκε η προτεραιότητα που θα πρέπει να δώσουν χώρες όπως η Ελλάδα στην αξιοποίηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, ώστε να γίνει αντίδοτο στην κρίση. Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ως παράδειγμα τα ομόλογα έργων και τα προγράμματα διευρωπαϊκών υποδομών που θα έδιναν ανάσες στην οικονομία, υποκινώντας την ανάπτυξη.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα προεδρεύσει στην εβδομαδιαία συνεδρίαση της ομάδας ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τον ευρωβουλευτή και πρόεδρο της επιτροπής προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Α. Λαμασούρ.
Θα έχει ακόμη κατ΄ιδίαν συναντήσεις με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό του Βελγίου Ιβ Λετέρμ, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Πορτογαλίας, Πέδρο Κοέλιο, και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιέρζι Μπούζεκ. Την Πέμπτη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.
Τη Δευτέρα, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον επίτροπο δημοσιονομικού προγραμματισμού και προϋπολογισμού Γ.Λεβαντόφσκι και τον ευρωβουλευτή-πρώην πρόεδρο και μέλος της Επιτροπής προϋπολογισμού και της Ειδικής Επιτροπής για τους δημοσιονομικούς πόρους για μια βιώσιμη Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το 2013 κ. Μπέγκε.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:56 - 22 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.