ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άκαρπη η συνάντηση Καμίνη- συμβασιούχων

14:15 - 23 Μαρ 2011 | Πολιτική
Άκαρπη αποδείχθηκε η συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη, με εκπροσώπους των συμβασιούχων δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι από προχθές έχουν καταλάβει το δημαρχιακό μέγαρο της οδού Αθηνάς και το αμαξοστάσιο των απορριμματοφόρων στην Ιερά Οδό. Ο κ. Καμίνης πρότεινε να αποσύρει το θέμα πρόσληψης νέων συμβασιούχων από τη διάταξη του συμβουλίου και να λήξει η κατάληψη σε δήμο και αμαξοστάσιο, αλλά η πρότασή του δεν έγινε αποδεκτή.

Το συντονιστικό όργανο των σωματείων των εργαζομένων στον δήμο, πρόκειται να συνεδριάσει στις 14.30, προκειμένου να καθορισθεί η περαιτέρω πορεία της διαμαρτυρίας.

Η συνάντηση μεταξύ Δημάρχου Αθηναίων και συμβασιούχων έγινε έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Σπύρου Παπασπύρου, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση.


Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αθηναίων έχουν προχωρήσει σε κατάληψη από την Τρίτη. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θεωρεί ότι δεν ευθύνεται για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, τονίζοντας την Τρίτη προς τους συμβασιούχους πως δεν νομοθετεί εκείνος. Πρόσθεσε ότι ο δήμος δεν μπορεί να ανανεώσει συμβάσεις που έχουν λήξει.
 Από την πλευρά του, το σωματείο εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων ζητούν να αποσυρθεί οριστικά το θέμα πρόσληψης νέου προσωπικού από την ημερήσια διάταξη, η παραμονή των υπαρχόντων συμβασιούχων στην εργασία, η παρέμβαση στην κυβέρνηση για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου το οποίο θα επιτρέψει την τακτοποίηση των ήδη εργαζόμενων συμβασιούχων.
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Σπ. Παπασπύρος δήλωσε στο BHMA ότι είναι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των συναντήσεων, ενώ πιστεύει ότι δεν είναι στο "χέρι" του δημάρχου να λύσει το πρόβλημα, αλλά της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αθηναίων θα ζητήσουν παρέμβαση και του κ. Ραγκούση για την επίλυση του προβλήματός τους. Ωστόσο, η αισιοδοξία του κ. Παπασπύρου δεν επιβεβαιώθηκε τελικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:19 - 23 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.