ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επεισόδια εναντίον πολιτικών στην παρέλαση- Ακροδεξιοί στράφηκαν κατά αλλοδαπών

15:04 - 25 Μαρ 2011 | Πολιτική
Λίγο πριν τις 12 ολοκληρώθηκε την Παρασκευή στο Σύνταγμα η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Με το τέλος της παρέλασης οι πολιτικοί έκαναν δηλώσεις στα κανάλια κι έτσι βρήκαν ευκαιρία "αγανακτισμένοι πολίτες" που βρίσκονταν στο σημείο να φωνάξουν συνθήματα εναντίον τους.

Παρόντες στα επεισόδια ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Καρατζαφέρης, ο κ. Μεϊμαράκης και ο κ. Πάγκαλος, ο οποίος ήταν και ο βασικός στόχος των συγκεντρωμένων. Επίσης παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γρ. Νιώτης, ο αρχιεπίσκοπος Αθήνων, Ιερώνυμος και οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας, Χρ. Σαρτζετάκης και Κ. Στεφανόπουλος.
Πολλοί από τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Συντάγματος φώναξαν «Κλέφτες», «Κοπρίτες», «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα» και ανάλογα συνθήματα. Η αστυνομία ανέλαβε να προστατεύσει τους πολιτικούς δημιουργώντας κλοιό, από τον οποίο δεν άφηνε κανέναν να περάσει.
Νωρίτερα, μικροένταση προκλήθηκε μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη ακροδεξιών οργανώσεων και φώναζαν συνθήματα εναντίον των μεταναστών, όπως "η Ελλάδα στους Έλληνες" και "έξω οι ξένοι". Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να επιτεθούν σε αλλοδαπούς που βρίσκονταν στο σημείο και πούλαγαν σημαίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.