ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοινώσεις Στέητ Ντηπάρτμεντ και Λευκού Οίκου για την Ελληνική Παλιγγενεσία

15:19 - 25 Μαρ 2011 | Πολιτική
Για τον σημερινό εορτασμό της Ημέρας της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον έκανε ανακοίνωσή, με την οποία συγχαίρει την Ελλάδα για τη συμπλήρωση 190 χρόνων ανεξαρτησίας της. Την ανακοίνωση της κ. Κλίντον, που αναδημοσιεύει η ελληνική υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής»

Η κ. Κλίντον κάνει λόγο για την προσφορά της Ελλάδας στη δημοκρατία και την ελευθερία που αριθμεί χιλιάδες χρόνια και επισημαίνει ότι χώρες και λαοί σ’ ολόκληρο τον κόσμο έχουν εμπνευστεί από την ελληνική δημοκρατία στην κατάρτιση των δικών τους συνταγμάτων και νομικών συστημάτων. Παράλληλα, τονίζει πως η Ελλάδα συνεισφέρει στην ειρήνη στην Ευρώπη, τη νότια Ασία και τη βόρεια Αφρική.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών και τονίζει ότι "οι ΗΠΑ είναι περήφανες να έχουν την Ελλάδα σύμμαχο στην προάσπιση των δημοκρατικών αρχών στον κόσμο".
Επίσης, η κ. Κλίντον αναφέρεται στην προσφορά της Ελληνο-Αμερικανικής κοινότητας στις τέχνες, τον αθλητισμό, την πολιτική και τον επιχειρηματικό τομέα. Σε παρόμοια διακήρυξη προέβη χθες, Πέμπτη, και ο Λευκός Οίκος, ο οποίος κηρύσσει την 25η Μαρτίου «Εθνική Μέρα προς τιμήν της Ελληνικής και της Αμερικανικής Δημοκρατίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.