ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπιρμπίλη: "Κακή η περίοδος για αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ"

12:41 - 28 Μαρ 2011 | Πολιτική
Το Δηµόσιο θα πρέπει να διατηρήσει τον έλεγχο των δικτύων της ΔΕΗ, του φυσικού αερίου και της ΕΥΔΑΠ, θεωρεί η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής Τίνα Μπιρµπίλη.

Σε συνέντευξή της στα «ΝΕΑ» η κ. Μπιρμπίλη τονίζει ότι η παρούσα φάση δεν είναι η ενδεδυγμένη για τη διάθεση πακέτου µετοχών της ΔΕΗ στο πλαίσιο των προγραµµατιζόµενων αποκρατικοποιήσεων.
"Βρισκόµαστε σε µια ιδιαίτερη χρονική στιγµή η οποία χαρακτηρίζεται από τις γενικότερες οικονοµικές συνθήκες, τη χαµηλότερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ως αποτέλεσµα της ύφεσης και τις αλλαγές στον ενεργειακό κλάδο, στην Ελλάδα και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ως αποτέλεσµα, η αξία της ΔΕΗ όπως αποτιµάται χρηµατιστηριακά είναι σαφώς υποτιµηµένη. Θεωρώ λοιπόν ότι δεν ενδείκνυται ως χρόνος προβληµατισµού για τη διάθεση πακέτου µετοχών της επιχείρησης." δηλώνει χαρακτηριστικά η υπουργός.


Η κ. υπουργός τονίζει ότι βασικά δίκτυα, όπως αυτά του ηλεκτρισµού, των υδάτων και του φυσικού αερίου, πρέπει να παραμείνουν υπό τον έλεγχο του Δηµοσίου.
Για την αξιοποίηση του Ελληνικού παρατηρεί πως το σχέδιο πρέπει να περιλαµβάνει τη δηµιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου και τη διάθεση εκτάσεων για πράσινο σε υποβαθµισµένες περιοχές της Αθήνας. .

"Το σηµαντικό λοιπόν είναι να φροντίσουµε ώστε η αξιοποίηση του Ελληνικού να δηµιουργήσει υπεραξίες που θα επιτρέψουν τη µέγιστη δυνατή διάθεση χώρων για πράσινο, αλλά και άλλων κοινόχρηστων χώρων που θα διατεθούν για πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς, τεχνολογικούς και κοινωνικούς σκοπούς." τόνισε η υπουργός.
Για τις επιθέσεις που δέχεται από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αποφεύγει να δώσει συνέχεια. Χαρακτηρίζει µίζερες τις απόψεις όσων προωθούν την οικοδόµηση κάθε σπιθαµής γης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.