ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα "ύψη" η κόντρα Λοβέρδου- φαρμακοποιών- Απεργίες ετοιμάζουν οι γιατροί του ΙΚΑ

13:13 - 28 Μαρ 2011 | Πολιτική
Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου και των φαρμακοποιών γίνεται όλο και πιο οξεία. Ο κ. Λοβέρδος επιτέθηκε στους φαρμακοποιούς, καταλογίζοντας τους ομηρία των ασφαλισμένων και ιδιαίτερα των καρκινοπαθών. Από την πλευρά του, ο κ. Λουράντος, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, απαντά ότι «ο λαϊκισμός έχει και ένα όριο»

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε σε συνέντευξή στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5 ότι έχουν εγκριθεί 100 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα δοθούν στους φαρμακοποιούς από μέρα σε μέρα. Παράλληλα, τόνισε ότι «πρέπει να τελειώσει η ομηρία των ασφαλισμένων του Δημοσίου από τους φαρμακοποιούς».
Τα "πυρά" του υπουργού Υγείας ανταπέδωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, λέγοντας ότι οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου βρίσκονται σε ομηρία από το ίδιο το κράτος. "Η κυβέρνηση κάνει παραπληροφόρηση." τονίζει ο κ. Λουράντος, ενώ δήλωσε ότι "τα 'θα' της κυβέρνησης έχουν τελειώσει προ πολλού για εμάς".
Ο υπουργός Υγείας, παράλληλα, κάλεσε σε διάλογο τους γιατρούς του ΙΚΑ, οι οποίοι θα προχωρήσουν από αύριο, Τρίτη, σε πανελλαδική 48ωρη απεργία. Τις ίδιες μέρες, οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά καλούν τα μέλη τους σε αποχή, ενώ 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει οι νοσοκομειακοί γιατροί για την Τετάρτη.
Επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για την Πέμπτη 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας και πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00 στα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά. Την ίδια μέρα, στις 11:00, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.