ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα σύγκρουση κυβέρνησης- Ν.Δ. για τις "μίζες" στα υποβρύχια

15:01 - 28 Μαρ 2011 | Πολιτική
Η απόφαση γερμανικού δικαστηρίου, που αποκαλύπτει "μίζες" προς ελληνικά υπουργεία και προς το Πολεμικό Ναυτικό, έδωσε νέες λαβές για την κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για το θέμα των υποβρυχίων.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ Μιχελάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν τόλμησε να αναλάβει -όπως όφειλε- καμιά πρωτοβουλία για τη διερεύνηση του σκανδάλου από τη Βουλή.

«Με το που βγήκαν τα συμπεράσματα της έκθεσης του ΣΔΟΕ ζητήσαμε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για να χυθεί άπλετο φως» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης δήλωσε ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. ότι ή αγνοεί την κοινοβουλευτική διαδικασία ή έπεσε θύμα κακής πληροφόρησης, απαντώντας

«Η δικογραφία για το σκάνδαλο των υποβρυχίων δεν έχει μέχρι αυτή τη στιγμή καν περιέλθει στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης, προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή των Ελλήνων, αφού ακόμη βρίσκεται στα χέρια αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ο οποίος και την μελετά» τόνισε ο κ. Καστανίδης.

Σχολιάζοντας το αίτημα Ν.Δ. και ΛΑΟΣ για απευθείας προανακριτική, τόνισε: «Είναι προφανές ότι καμία πρωτοβουλία δεν μπορεί να αναληφθεί από την κυβέρνηση και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, προτού ο φάκελος διαβιβαστεί αρμοδίως στη Βουλή των Ελλήνων. Όταν αυτό συμβεί η κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα αναλάβουν κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης».

Σχετικά με το θέμα της παραγραφής ο κ. Καστανίδης επισήμανε πως αυτό εμπίπτει σε ό,τι αφορά στη δραστηριότητα ενός υπουργού.

«Όταν όμως έχουμε αδικήματα, όπως η δωροδοκία ή η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις, όπως φαίνεται και στην έκθεση του ΣΔΟΕ, αυτά δεν εμπίπτουν σε αυτή τη λογική της παραγραφής» τόνισε χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.