ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοιχτή την προσφυγή στη Χάγη για υφαλοκρηπίδα αφήνει ο Δρούτσας

15:13 - 28 Μαρ 2011 | Πολιτική
Αν το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας δε λυθεί στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών, η ελληνική πλευρά θα προσφύγει στη Χάγη, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στην εφημερίδα Hurriyet.

Επίσης, ο κ. Δρούτσας επαναλαμβάνει πως η Ελλάδα έχει δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια από το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Παράλληλα, κατηγορεί την Τουρκία, για το casus belli που έχει θέσει στο ενδεχόμενο αυτής της επέκτασης, τονίζοντας ότι η στάση της γείτονος χώρας συνιστά ανοιχτή παραβίαση της σύμβασης του ΟΗΕ. Παράλληλα, ο κ. Δρούτσας εξέφρασε την ενόχλησή του για τις δηλώσεις Νταβούτογλου σχετικά με το Καστελόριζο. Για τις δηλώσεις περί Καστελόριζου, τόνισε: «Δυσαρέστησε και εμένα, όπως και κάθε Έλληνα».
Για το Κυπριακό, ο υπουργός Εξωτερικών σημειώνει πως είναι ακατανόητοι οι φόβοι της Τουρκίας των 75 εκατομμυρίων απέναντι στην Κύπρο των 750 χιλιάδων ανθρώπων. "Η Τουρκία δεν έχει να χάσει τίποτα αποσύροντας στρατεύματα, πράγμα που θα δώσει ανάσα στο νησί. Και η έννοια της μητέρας πατρίδας είναι κάτι που δεν έχει ισχύ σήμερα." δήλωσε ο υπουργός.
Ερωτηθείς ο κ. Δρούτσας αν ενοχλήθηκε από την έκκληση που έκανε ο κ. Νταβούτογλου στη μειονότητα της Θράκης να διατηρήσει τη θρησκευτική και εθνοτική ταυτότητά της, υπουργός απαντά ότι "κάποιοι στην Τουρκία χρησιμοποιούν τη θρησκεία ή τη γλώσσα και τηρούν στάση κτητική απέναντι σε πληθυσμούς σε γειτονικές χώρες, με σκοπό να αποκτήσουν πάτημα".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.