ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρκογιαννάκης: "Ακριβά τα ελικόπτερα, για να μην καεί όλη η χώρα"

12:08 - 29 Μαρ 2011 | Πολιτική
Για την υπόθεση της ενοικίασης με πολύ υψηλό τίμημα των πυροσβεστικών ελικοπτέρων το 2009, για την οποία η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή, μίλησε ο τέως υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Μαρκογιαννάκης παραδέχθηκε πως τα ελικόπτερα ενοικιάστηκαν ακριβά, αλλά αυτό συνέβη, για να μην καεί ολόκληρη η Ελλάδα.

Ο τέως υφυπουργός σημείωσε πως η συγκεκριμένη εταιρία ενοικίασης πυροσβεστικών ελικοπτέρων απαίτησε μία εξωφρενική αύξηση τιμής, λόγω χρεών του ελληνικού δημοσίου προς αυτήν από προηγούμενα έτη. Στην συνέχεια ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις.
"Κάναμε προσπάθεια για καλύτερη τιμή, αλλά δεν πετύχαμε πολλά. Η εταιρία έλεγε ότι τους χρωστάμε και από προηγούμενες χρονιές. Έτσι, καθυστερήσαμε να κάνουμε συμβάσεις" δήλωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης.
Κατά τη διάρκεια, όμως, των διαπραγματεύσεων, "πήρε φωτιά η Ριτσώνα και ο Υμηττός και από το να καεί ολόκληρη η Ελλάδα, αποφασίσαμε να τα πάρουμε ακριβά. Δεν προλαβαίναμε να κάνουμε κάτι άλλο και δεν υπήρχε εναλλακτική" παραδέχθηκε ο πρώην υφυπουργός Δημόσιας Τάξης.
 Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε έτοιμος να δώσει  τις απαραίτητες απαντήσεις στη Βουλή για το ζήτημα. Τόνισε πως ούτε η υπόθεση έχει παραγραφεί, ούτε ο ίδιος θα ήθελε να υπάρξει παραγραφή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.