ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. εναντίον "νονών" της νύχτας

12:57 - 29 Μαρ 2011 | Πολιτική
Τις τελευταίες ώρες η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιεί επιχείρηση μεγάλης κλίμακας για τη σύλληψη τουλάχιστον 200 ελλήνων και αλλοδαπών ποινικών, που φέρεται να εμπλέκονται σε κυκλώματα της νύχτας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κι άλλες πόλεις. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης έχουν γίνει δεκάδες κατ' οίκον έρευνες στο Περιστέρι, στον Πειραιά, στα βόρεια προάστια κι αλλού. Κάποιοι κατόρθωσαν να διαφύγουν της σύλληψης.

Κάποιοι από τους προσαχθέντες φέρονται εμπλεκόμενοι σε δολοφονικές επιθέσεις, ενώ άλλοι ανήκουν σε κυκλώματα εκβιασμών. Στη λίστα βρίσκονται ακόμη και αστυνομικοί και κρατικοί υπάλληλοι. Η έρευνα της Ασφάλειας Αττικής για τη δράση των κυκλωμάτων «προστασίας» νυκτερινών κέντρων ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2009. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίσθηκαν στοιχεία για τις διασυνδέσεις των "νονών" με αστυνομικούς και άλλους κρατικούς υπαλλήλους.

Το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών πραγματοποίησε διετή έρευνα και σχημάτισε τεράστια δικογραφία περίπου 200 χιλιάδων σελίδων, η οποία αναφέρεται στη δράση περισσοτέρων των 200 ατόμων. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι εμπλεκόμενοι σε δολοφονικές επιθέσεις ή ξυλοδαρμούς επιχειρηματιών αλλά και ιδιωτών. Επίσης φέρεται να έχουν εντοπισθεί οι δράστες βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν την τελευταία διετία σε καφετέριες και νυχτερινά κέντρα στην Πετρούπολη, στη λεωφόρο Συγγρού, στην οδό Πειραιώς και αλλού. Ακόμη ένα τμήμα των ερευνών αφορά εμπλεκόμενους σε υποθέσεις λαθρεμπορίου πετρελαίου αλλά και τσιγάρων.
Το μεγαλύτερο τμήμα της δικογραφίας- μαμούθ περιλαμβάνει παρακολουθήσεις –με τη βοήθεια της ΕΥΠ– εκατοντάδων κινητών τηλεφώνων των εμπλεκομένων στις παράνομες πράξεις, καταγραφές τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και βιντεοσκοπήσεις από απόπειρες εκβίασης ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.