ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λοβέρδος: «Κάναμε για την Υγεία ό,τι δεν έχει γίνει εδώ και δέκα χρόνια»

13:50 - 29 Μαρ 2011 | Πολιτική
Σε σφοδρότατη κριτική εναντίον των φαρμακοποιών προέβη την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Σε έντονο ύφος, στη διάρκεια σημερινής του συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός κατηγόρησε τους εκπροσώπους του κλάδου ότι έχουν στραφεί κατά των πολιτών, καλώντας τους για μία ακόμη φορά να σταματήσουν άμεσα τις κινητοποιήσεις, έπειτα από τις σαφείς διαβεβαιώσεις που έχουν λάβει ότι θα εξοφληθούν.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι δέχεται τηλεφωνήματα στο γραφείο του από ανθρώπους που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, ή η κατάθλιψη και οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν τη θεραπεία τους, καθώς πολλές φορές αυτή κοστίζει περισσότερο από τις μηνιαίες τους αποδοχές. Ενδεικτικά ανέφερε ότι του τηλεφώνησε καρκινοπαθής, του οποίου ο μισθός του είναι 1.200 ευρώ μηνιαίως και η θεραπεία του κοστίζει 1.300.

Ο υπουργός Υγείας, μαζί με τους κ. Κουτρουμάνη, Δρέτα, Τιμοσίδη, Δημόπουλο και Σουλιώτη, υπογράμμισε ότι "κάναμε τον ΟΠΑΔ ταμείο για να έχει εισφορές και να μπορεί να αποπληρώνει τα χρέη του, κάναμε στην Υγεία ότι δεν έχει γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια. Αυτό πρέπει να το εκτιμήσουν."

Σχετικά με τον τρόπο πληρωμής των φαρμακοποιών από τον ΟΠΑΔ, τόνισε πως οι φαρμακοποιοί θα πάρουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο μέσα στον Απρίλιο. Στόχος του υπουργείου είναι να πληρώνονται άμεσα, όχι μόνο οι φαρμακοποιοί, αλλά και οι γιατροί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.