ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσιοποείται το σχέδιο για το Νέο Λύκειο

11:19 - 30 Μαρ 2011 | Πολιτική
Εντός της ημέρας θα δημοσιοποιήσει το τελικό σχέδιο για το Νέο Λύκειο το υπουργείο Παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Στα πλαίσια των αντιδράσεών τους πραγματοποιούν εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη, δάσκαλοι και καθηγητές σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία. Στις 12:30 το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή. Παράλληλα, συλλαλητήριο πραγματοποιούν μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι κρατούν κλειστή την Πανεπιστημίου.

Σε συνέντευξή του στον Βήμα 99,5 ο γενικός γραμματέας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Τριαντάφυλλος Οικονόμου καταφέρθηκε εναντίον των συγχωνεύσεων, τονίζοντας ότι έγιναν χωρίς να ληφθούν υπ' όψη παιδαγωγικά κριτήρια.

Το σχέδιο για το Νέο Λύκειο, που αναμένεται να παρουσιάσει η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, προβλέπει σαρωτικές αλλαγές που θα ισχύσουν από την επόμενη σχολική χρονιά. Σύμφωνα με αυτές η Α' Λυκείου θα είναι τάξη γενικής παιδείας . Θα παραμείνει ο βασικός κορμός των σημερινών υποχρεωτικών μαθημάτων. Τα μαθήματα επιλογής θα κατατάσσονται σε ομάδες, τις οποίες θα επιλέγουν οι μαθητές. Στη Β' Λυκείου θα υπάρχουν δύο κατευθύνσεις: η θετική (Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία κτλ.) και η θεωρητική (Γλώσσα, Φιλολογία, Ιστορία κτλ.). Θα υπάρχουν, επίσης, μαθήματα επιλογής και δραστηριότητες. Στη Γ' Λυκείου εισάγεται και τρίτη επιστημονική κατεύθυνση, που αφορά τους υποψηφίους για Νομικές Σχολές, Κοινωνιολογικές, Κοινωνικές Επιστήμες, Παιδαγωγικές Σχολές.

Επίσης, σημαντικό ρόλο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα έχουν οι ερευνητικές εργασίες, τις οποίες θα παραδίδουν οι μαθητές ανά τετράμηνο.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:42 - 30 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.