ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν φέρνει αποτελέσματα ο αντικαπνιστικός νόμος

11:38 - 30 Μαρ 2011 | Πολιτική
Στα χαρτιά μένει ο αντικαπνιστικός νόμος, στις περισσότερες περιπτώσεις. Εφτά μήνες μετά την απαγόρευση του καπνίσματος οι καταγγελίες για αναμμένα τσιγάρα είναι πάρα πολλές, ξεπερνώντας τις 20 χιλιάδες. Από αυτές, πάνω από 17 χιλιάδες αφορούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια και μπαρ). Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας σηκώνει τα "χέρια ψηλά", καθώς δεν έχει επαρκή ελεγκτικό μηχανισμό.

Η εξαγγελία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο ότι μέσα στον Ιανουάριο θα προστεθούν στους μηχανισμούς ελέγχου περίπου 800 επιθεωρητές εργασίας φαίνεται ότι "κολλάει", καθώς, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Τα Νέα", φαίνεται πως υπάρχουν έντονες αντιρρήσεις. Αυτό διότι δεν υπάρχει στον σχετικό νόμο πρόβλεψη για οικονομικό κίνητρο αποδοτικότητας για τους επιθεωρητές εργασίας.

Η Δημοτική Αστυνομία, από την πλευρά της, είναι "κοινό μυστικό" ότι δείχνει ένα κλίμα ανοχής προς τους καπνιστές, καθώς οι δήμαρχοι δεν θέλουν να έρθουν σε σύγκρουση με τους πολίτες της εκλογικής τους περιφέρειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις λύσεις που εξετάζονται από το υπουργείο είναι ένα πριμ στους δημοτικούς αστυνομικούς που κόβουν τις περισσότερες κλήσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.