ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πεταλωτής: "Πρέπει να διεκδικήσουμε την εγκατάλειψη πυρηνικών σχεδιασμών στην περιοχή μας"

13:25 - 30 Μαρ 2011 | Πολιτική
Επιστολή στην οποία καλεί για την λήψη πρωτοβουλίας κατά της λειτουργίας και άλλων πυρηνικών σταθμών στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο , απέστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Άρη Γιαννακίδη, με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κομοτηνή.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του κ. Πεταλωτή γράφεται:

"Η παγκόσμια ανησυχία για το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα προστίθεται σε μια μακρά αλυσίδα συλλογισμών, που θεμελιώνουν την αρνητική μας τοποθέτηση για κατασκευή στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο κι άλλων πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας. Για τον λόγο αυτό ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με δική του πρωτοβουλία - πρόταση, κατόρθωσε να συμπεριληφθεί στα συμπεράσματα της τελευταίας Συνόδου Κορυφής στις 25 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, ειδικά και ρητά, συγκεκριμένη αναφορά για επανέλεγχο των πυρηνικών εργοστασίων στη σεισμογενή γειτονιά μας (Βουλγαρία, Τουρκία), αλλά και σύνδεση με το κοινοτικό κεκτημένο".

Ο κ. Πεταλωτής προσθέτει:

"Οι τοπικές κοινωνίες μπορούν και πρέπει να δώσουν το δικό τους στίγμα και να διεκδικήσουν μαχητικά την εγκατάλειψη τέτοιων πυρηνικών σχεδιασμών."

Το θέμα του επανελέγχου των πυρηνικών σταθμών που λειτουργούν στις γειτονικές χώρες, το οποίο θίγει στην επιστολή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση στο αποψινό Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.