ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπουτάρης: "Σε δέκα μέρες θα έχει καθαρίσει η Θεσσαλονίκη από τα σκουπίδια"

16:47 - 30 Μαρ 2011 | Πολιτική
Θα έχει καθαρίσει από τα σκουπίδια σε δέκα μέρες, υποσχέθηκε την Τετάρτη σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Μέχρι το καλοκαίρι η εικόνα στην πόλη θα βελτιωθεί, και μέχρι το τέλος του χρόνου η Θεσσαλονίκη θα είναι υποδειγματική στον τομέα της καθαριότητας. Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε ότι η κατάσταση σε επίπεδο εξοπλισμού, προσωπικού και οργάνωσης είναι τραγική.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε τέσσερις κινήσεις που είναι αναγκαίες να πραγματοποιηθούν για να λυθεί το συντομότερο δυνατό το πρόβλημα με τα απορρίμματα. Πρώτον, να αναδιοργανωθούν πλήρως οι υπηρεσίες στον τομέα της καθαριότητας. Δεύτερον, να αποφανθεί η δικαιοσύνη για τους συμβασιούχους. Τρίτον, να βοηθήσουν οι εργαζόμενοι, για να καθαρίσει η πόλη. Τέταρτον, οι πολίτες να κρατούν στα μπαλκόνια τα ανακυκλώσιμα υλικά.


Ο κ. Μπουτάρης προανήγγειλε πρόστιμα για τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που βγάζουν ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια στα πεζοδρόμια. "Κύριε Μπουτάρη, αφήστε τις δικαιολογίες και μαζέψτε τα σκουπίδια. Το οφείλετε στη Θεσσαλονίκη. Τη δημόσια υγεία, την καθαριότητα της πόλης, την ποιότητα της ζωής μας, εμείς οι Θεσσαλονικείς δεν τα διαπραγματευόμαστε" επισήμανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, απαντώντας στη συνέντευξη που παραχώρησε ο δήμαρχος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.