ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανεβαίνει "το θερμόμετρο" στην κόντρα κυβέρνησης- φαρμακοποιών

12:10 - 31 Μαρ 2011 | Πολιτική
Συνεχίζεται η σύγκρουση της κυβέρνησης και των φαρμακοποιών για το θέμα των ασφαλισμένων του Δημοσίου.

Στους φαρμακοποιούς ρίχνει τις ευθύνες για την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Αθηνά Δρέττα, μιλώντας στον Βήμα 99,5, τονίζοντας ότι έχουν εξοφληθεί για το μεγαλύτερο ποσό της οφειλής. "Έχουμε πληρώσει 4.284.000.000 ευρώ στους φαρμακοποιούς όλης της Ελλάδας. Χρωστάμε ακόμη 115 εκατομμύρια ευρώ, μόλις το 6% του συνολικού ποσού" δήλωσε η κ. Δρέττα.
Η ίδια τόνισε ότι ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος "έχει ξεπεράσει κάποια όρια" και αρνήθηκε να κάνει διάλογο μαζί του.
Από την πλευρά του, ο κ.Λουράντος διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει δοθεί έστω και ένα ευρώ στους φαρμακοποιούς.
Θυμίζουμε ότι από την 1η Απριλίου οι φαρμακοποιοί του Πειραιά αποφάσισαν να αναστείλουν το εμπάργκο που είχαν επιβάλει προς τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) να έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα, Πέμπτη στα νοσοκομεία της περιφέρειας και πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00 στα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά. Στις 11:00, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.