ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περιορισμοί στις μετεγγραφές των Πανεπιστημίων

13:11 - 01 Απρ 2011 | Πολιτική
Αλλαγές στο σύστημα μετεγγραφών από την ακαδημαϊκή χρονιά 2011-2012, εξετάζονται από το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την πρόταση που είχε παρουσιάσει η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου στη σύνοδο των πρυτάνεων, στις 19 Φεβρουαρίου και η οποία προέβλεπε να γίνει συγκεκριμένος ο αριθμός των θέσεων . Η πρόταση τότε είχε συγκεντρώσει τις θετικές αντιδράσεις των πρυτάνεων, καθώς οι περισσότεροι εδώ και χρόνια, ζητούν περιορισμό των μετεγγραφών. Η ίδια αυτή πρόταση αναμένεται να τύχει περαιτέρω επεξεργασίας πριν ισχύσει.

Συγκεκριμένα, θα θεσπιστεί καθορισμένος αριθμός θέσεων για τις μετεγγραφές των φοιτητών από ειδικές κατηγορίες, όπως είναι οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι και θα ισχύουν και τα βαθμολογικά κριτήρια. Σήμερα δεν υπάρχει τέτοιος ποσοτικός περιορισμός γι' αυτούς, κάτι που οδηγεί στο να υπερδιπλασιάζεται ο αριθμός των φοιτητών σε μία σχολή και να αδειάζουν άλλες.

Αρχικά οι υποψήφιοι θα κρίνονται μαζί με τους άλλους υποψήφιους κανονικά. Αν δεν επιλεγούν, θα κρίνονται για το ίδιο τμήμα στην ειδική κατηγορία που ανήκουν και η επιλογή στο τμήμα θα γίνεται με βάση τον αριθμό των μορίων και τη σειρά προτίμησης στο μηχανογραφικό δελτίο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.