ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπανδρέου: "Δεν πρόκειται να θίξουμε ξανά μισθούς και συντάξεις"

14:18 - 01 Απρ 2011 | Πολιτική
Από τη Βουλή, ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να θίξει ξανά μισθούς και συντάξεις, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για ανεύθυνη στάση, τόνισε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να σχεδιάσει την σωτηρία και το μέλλον της χώρας, να προστατεύσει, να αξιοποιήσει και να αναδείξει τη δημόσια περιουσία.
Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι "είναι μία σκληρή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση, ο πολιτικός χρόνος της οποίας έχει εκπνεύσει, είναι φοβισμένη και φοβάται να κατέβει στον ελληνικό λαό".

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι υπόθεση των υποβρυχίων και όποια άλλη έλθει στην Βουλή, θα ερευνηθεί, γιατί αυτή η κυβέρνηση θα ρίξει φως σε όλα, απαντώντας στην ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για το θέμα των σκανδάλων. "Πρέπει να ξεκαθαρίσετε τι θα γίνει με το θέμα των υποβρυχίων, όταν το εισαγγελικό έγγραφο ζητεί την παραπομπή της μισής κυβέρνησής σας και του τότε ΚΥΣΕΑ, του οποίου κι εσείς ήσασταν μέλος" δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης, επισημαίνοντας ότι "ο λαός φωνάζει, κι εμείς πρέπει να δούμε την πραγματικότητα".
Ταυτόχρονα, ο κ. Καρατζαφέρης άφησε σοβαρή αιχμή για τον σημερινό εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και για νυκτερινή του επίσκεψη στο σπίτι υπουργού. "Πιστέψαμε ότι το πνεύμα Σανιδά έχει εκλείψει", είπε ο κ. Καρατζαφέρης, συμπληρώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να πλανάται έντονη φημολογία για πρώην υπουργό με καταθέσεις 178 εκατ. ευρώ και να μην έχει ενημερωθεί η Βουλή.
"Εμείς οι ίδιοι ξεκινήσαμε την έρευνα και δεν έχουμε ευθύνη αν υπάρχουν παραγραφές για όσα συνέβησαν την περασμένη πενταετία, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση. Θα υπάρξει φως και για τα υποβρύχια, αλλά και για ότι μας στείλει η Δικαιοσύνη" είπε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπαπανδρέου τόνισε ότι η προσέγγιση με την Τουρκία, αποτελεί στρατηγική επιλογή για αναβάθμιση των σχέσεων μας και υπάρχει σχετική πρόοδος, παραδέχθηκε όμως ότι υπάρχουν τον τελευταίο καιρό πυκνές παραβιάσεις, αλλά και περιπλανήσεις σκαφών εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, που σαφέστατα παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο της Θάλασσας. Δήλωσε, ωστόσο, ότι δεν είναι ανεκτή καμία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ούτε ζητημάτων που άπτονται της εθνικής δικαιοδοσίας.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι αν δεν ευοδωθούν οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο, θα δοθεί λύση μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου.
Αυτές οι δηλώσεις ήλθαν ως απάντηση στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, αναφορικά με το επεισόδιο με το ιταλικό ερευνητικό πλοίο Explora, που παρεμποδίστηκε από τουρκικό πολεμικό έξω από το Καστελλόριζο.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αναπτύσσοντας την ερώτησή του χαρακτήρισε ως οξύμωρο να δηλώνει ο πρωθυπουργός από τη μία ότι υπάρχει βελτίωση στις σχέσεις με την Τουρκία κι από την άλλη να αυξάνονται οι παραβιάσεις κα παραβάσεις, άρα η Τουρκία να κλιμακώνει τις προκλήσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:28 - 01 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.