ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Ανεβαίνουν 4% οι Πράσινοι μετά το θρίαμβο στη Βάδη- Βυτεμβέργη

15:12 - 01 Απρ 2011 | Πολιτική
"Καλπάζουν" δημοσκοπικά στη Γερμανία οι Πράσινοι σε πανεθνική κλίμακα μετά το θριαμβό τους στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης με φόντο τον πυρηνικό εφιάλτη στην Ιαπωνία.

Εάν διενεργούνταν σήμερα εκλογές οι Πράσινοι θα είχαν άνοδο τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων φθάνοντας το 19%, όπως δείχνει το πολιτικό βαρόμετρο του δεύτερου γερμανικού καναλιού ZDF. Το ποσοστό της συντηρητικής Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) πέφτει κατά δύο μονάδες στο 34%.
Το ποσοστό του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) εμφανίζεται μειωμένο κατά μία μονάδα στο 28%. Μειωμένο επίσης κατά μία μονάδα και το ποσοστό της μετακομμουνιστικής «Αριστεράς» στο 8%.

Κατρακύλα για το συγκυβερνών κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP), που βρίσκεται στο όριο του πλαφόν 5% για την είσοδό του στη Βουλή. Αισθητά μειωμένα εμφανίζονται και τα ποσοστά του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. Μόνο το 20% των ερωτηθέντων επιθυμούν το σημερινό συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών-Φιλελευθέρων.
Αντίθετα το 48% θα επιθυμούσε κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων. Ένα «μεγάλο συνασπισμό» Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών θα επιθυμούσε το 46% και μία κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών-Πρασίνων το 34%.
Η δημοσκόπηση του ιδρύματος Forschungsgruppe Wahlen πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 29-31 Μαρτίου 2011.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.