ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπούλιας: Στο Αζερμπαϊτζάν για ενεργειακές συμφωνίες

12:19 - 04 Απρ 2011 | Πολιτική
Τριήμερη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, από τη Δευτέρα στο Αζερμπαϊτζάν, η οποία σηματοδοτεί την πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας με την πλευρά των Αζέρων.

Η επίσκεψη του Έλληνα Προέδρου είναι μία ακόμα από τις πυκνές ανταλλαγές επισκέψεων πολιτικού προσωπικού των δύο χωρών, με πρώτη αυτή του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, στις αρχές του 2009, στην Αθήνα.
Ο Κ.Παπούλιας συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα, τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Γ.Διαμαντίδη και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη, οι οποίοι θα υπογράψουν σειρά συμφωνιών για την ενέργεια, τη ναυτιλία, την περιβαλλοντική και την πολιτιστική συνεργασία.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα παρουσιάζει η υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης (MOU) μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Αζερικής SOCAR, με το οποίο εντατικοποιούνται οι διαπραγματεύσεις, με σκοπό την υπογραφή συμφωνίας ΔΕΠΑ-SOCAR, ώστε η ΔΕΠΑ να αγοράζει απ' ευθείας το Αζερικό αέριο από την προμηθεύτρια SOCAR και όχι μέσω της τουρκικής BOTAS. Σημαντική θεωρείται και η συμφωνία ναυτιλιακής συνεργασίας, την οποία αναμένεται να υπογράψει ο κ. Διαμαντίδης. Είναι μια συμφωνία για τη μεταφορά πετρελαίου από το Αζερμπαϊτζάν. Παράλληλα, ο κ. Δρούτσας αναμένεται να υπογράψει συμφωνία μορφωτικής συνεργασίας, για τη διετία 2011-2013.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.