ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προκαλεί ο Τούρκος Υπ. Επικρατείας: "Σε λίγο οι Έλληνες θα ζητιανεύουν"

15:29 - 04 Απρ 2011 | Πολιτική
Προκλητικός για την Ελλάδα ήταν ο υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, σε σχόλια που έκανε μιλώντας σε σεμινάριο για τον περιφερειακό Τύπο στην πόλη Ούρφα. "Σε λίγο θα ανοίξουν μαντήλι, για να ζητιανεύουν", ήταν το σχόλιο του κ. Αρίντς.

Στην ομιλία του ο κ. Αρίντς δήλωσε ότι το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας έχει ξεπεράσει το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, η παραγωγή στα ελληνικά εργοστάσια έχει σταματήσει και κανένας δεν ενδιαφέρεται να τα αγοράσει.

Μιλώντας για τη χώρα του, την Τουρκία, ο κύριος Αρίντς ήταν εξίσου υπερβολικός, χαρακτηρίζοντας την ως μία μια από τις πέντε κορυφαίες χώρες του κόσμου, επικαλούμενος το ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 9%.
Τα σχόλια του κ. Αρίντς προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης κάνει λόγο για «ιταμή πρόκληση» και προσθέτει: «Ας γνωρίζει ο Τούρκος αντιπρόεδρος ότι καμία δυσκολία δεν πρόκειται να μας κάνει να απεμπολήσουμε την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων». Επίσης, ο κ. Μιχελάκης κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει θέση.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:48 - 04 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.