ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμίνης: "Πολιτικά υποκινούμενες οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων"

13:19 - 05 Απρ 2011 | Πολιτική
Οι συμβασιούχοι συνεχίζουν την κατάληψη στο δημαρχιακό Μέγαρο της οδού Αθηνάς και προειδοποιούν ότι είναι έτοιμοι για πολύμορφες δράσεις στην πόλη. Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης χαρακτηρίζει "πολιτικά υποκινούμενη και συνδικαλιστικά ακατανόητη την κινητοποίηση" που πλήττει τους δημότες.

Ο κ. Καμίνης μιλάει για τις επιπτώσεις από την πολυήμερη κινητοποίηση, αναφερόμενος στο θέμα των παιδικών σταθμών. Εξαιτίας των κινητοποιήσεων, οι οικογένειες 2.643 παιδιών, αντιμετώπισαν πρόβλημα στην εργασία τους ή χρειάστηκε να μπουν σε επιπλέον έξοδα, καθώς οι παιδικοί σταθμοί υπολειτουργούν. «Αυτό δεν είναι ανεκτό», επεσήμανε. Ο δήμαρχος Αθηναίων διατύπωσε για μια ακόμα φορά τη θέση του ότι ο Δήμος οφείλει να λειτουργήσει, απευθύνοντας έκκληση στους συμβασιούχους παιδαγωγούς να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Ο κ. Καμίνης εξαπέλυσε πυρά κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής και της παράταξης του κ. Ν. Κακλαμάνη που "διατήρησε σκόπιμα σε ένα εργασιακό καθεστώς αβεβαιότητας και ανασφάλειας, την ίδια ώρα που τους χρησιμοποιούσε ως φτηνό εργατικό δυναμικό για να καλύψει πάγιες ανάγκες του Δήμου". Ταυτόχρονα, κατηγόρησε σωματεία εργαζομένων στο Δήμο που απέρριψαν για "κομματικούς λόγους", όπως είπε, "τη βοήθειά μου για να βρεθεί μια λύση στο πλαίσιο της νομοθεσίας και των αποφάσεων των δικαστηρίων".
Ιδιαίτερα αιχμηρός στην απάντησή του ήταν ο κ. Ν. Κακλαμάνης ο οποίος σημείωσε ότι για 100 μέρες η Αθήνα δεν έχει Δήμαρχο. Δήλωσε ακόμα ότι ο "αόρατος" κ. Καμίνης ρίχνει διαρκώς τις ευθύνες στον ίδιο, καθώς τρέμει, όπως είπε χαρακτηριστικά, την ώρα της σύγκρισης.
Μάλιστα, πρόσθεσε : "τον καθιστώ υπεύθυνο για ό,τι ήθελε συμβεί στο Δήμο και στην πόλη της Αθήνας. Ιδιαίτερα δε, στον ευαίσθητο τομέα των παιδικών σταθμών. Υπενθυμίζω, τέλος, ότι επί δημαρχίας-Κακλαμάνη ουδείς εργαζόμενος έχασε τη δουλειά του."
Πάντως, η κατάληψη συνεχίζεται ενώ πραγματοποιήθηκε πορεία των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων την Δευτέρα από την οδό Αθηνάς ως το κτήριο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων και στη συνέχεια στην οδό Ακαδημίας, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.