ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναρτώνται οι δασικοί χάρτες για Πεντέλη και Μαραθώνα

15:32 - 05 Απρ 2011 | Πολιτική
Από την Τετάρτη θα αναρτηθούν οι πρώτοι δασικοί χάρτες για το Μαραθώνα, την Παλαιά Πεντέλη και τη Νέα Πεντέλη, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος. Τονίσθηκε ότι είναι η πρώτη φορά που αναρτώνται δασικοί χάρτες, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν τί είναι δάσος και πού μπορούν να χτίσουν. Θα αποφεύγουν, κατ' αυτόν τον τρόπο, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, καθώς θα βλέπουν άμεσα ποιες περιοχές χαρακτηρίζονται δασικές.

Οι χάρτες είναι ένα εργαλείο που θα σταματήσει τις ασάφειες, την ταλαιπωρία των πολιτών και τις διάφορες "συναλλαγές" με τις δημόσιες υπηρεσίες, τόνισε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. Η καταγραφή ξεκινά από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής. "Ανοίγουμε το δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Πεντέλης, της Νέας Πεντέλης και του Μαραθώνα, αφού οι δασικοί χάρτες συμβάλλουν στην κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου χωροταξικού σχεδιασμού", σημείωσε η κ. Μπιρμπίλη.
Η ενημέρωση των κατοίκων των περιοχών που αναρτώνται οι χάρτες θα γίνει μέσα από έντυπα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά και μέσα από δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής, μέσα από το Διαδίκτυο, καθώς και τηλεφωνικό κέντρο.

Οι επόμενες περιοχές που αποτελούν προτεραιότητα είναι η Κηφισιά, η Δροσιά, η Σταμάτα και η Φυλή.

Ποιά είναι η διαδικασία ενστάσεων


"Σε ό,τι έχει να κάνει με πιθανές αντιδράσεις", δήλωσε η κ. Μπιρμπίλη "τις σεβόμαστε και δημιουργήσαμε μηχανισμό υποβολής ενστάσεων απ' όσους νομίζουν ότι αδικούνται. Οι ενστάσεις αυτές θα κριθούν από ανεξάρτητο μηχανισμό και το αποτέλεσμα της κρίσης θα είναι απολύτως σεβαστό".
Οι δασικοί χάρτες αναρτώνται στη Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής (Αγ. Ιωάννου 65 Αγ. Παρασκευή - 2106395280), στο Δασαρχείο Πεντέλης (για Πεντέλη και Νέα Πεντέλη), στο Δασαρχείο Καπανδριτίου (για Μαραθώνα), στα δημοτικά και τοπικά δημοτικά ή διαμερισματικά καταστήματα των περιοχών, στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ και της Κτηματολόγιο ΑΕ.
Όσοι επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις μέσα σε 45 ημέρες από την ανάρτηση ή μέσα 65 ημέρες, εάν ο ενδιαφερόμενος είναι κάτοικος εξωτερικού. Οι ενστάσεις αφορούν αποκλειστικά στο χαρακτήρα των εκτάσεων. Οι αντιρρήσεις μπορεί να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω της Κτηματολόγιο ΑΕ και αυτοπροσώπως ή μέσω τρίτου στο Γραφείο Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικών Χαρτών της εταιρείας, στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:34 - 05 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.