ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από 23 χιλιάδες υποθέσεις εκκρεμούν στο ΣτΕ

13:16 - 06 Απρ 2011 | Πολιτική
Σε αδιέξοδο έχει βρεθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του, που ενημέρωσαν την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις καθυστερήσεις στην απονομή Δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ κ. Π. Πικραμένος, οι αντιπρόεδροι του ανωτάτου διοικητικού δικαστηρίου Φ. Αρναούτογλου, Γ. Σταυρόπουλος και Αθ. Ράντος και η αντιπρόεδρος του Ε’ Τμήματος κυρία Αγγελική Θεοφιλοπούλου κατέθεσαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι εκκρεμείς υποθέσεις στο ΣτΕ είναι πάνω από 23.000. Την κατάσταση επιδεινώνει η αποχώρηση 12 διακεκριμένων δικαστών.

Μάλιστα υπογραμμίστηκε ότι φέτος μόνο κατατέθηκαν 10.500 αιτήσεις, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Και τα θέματα, για τα οποία καλείται το ΣτΕ να αποφανθεί είναι όλα τα σημαντικότερα θέματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, όπως ο Καλλικράτης, το ασφαλιστικό, το μνημόνιο

Όπως ειπώθηκε "είναι κρίσιμο και μείζον θέμα για εμάς η μεγάλη και υπερβολική καθυστέρηση που παρατηρείται στην απονομή της διοικητικής δικαιοσύνης", ενώ διευκρινίστηκε ότι "ένα μεγάλο μέρος της οφείλεται στην πολυνομία που πρέπει να καταπολεμηθεί".

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναούτογλου "η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει".

Σύμφωνα με τον κ. Ράντο κάθε χρόνο εισάγονται πάνω από 8 χιλιάδες νέες υποθέσεις, διεκπεραιώνονται περίπου 6 χιλιάδες, ενώ υπάρχει ένα"στοκ" 32 χιλιάδων υποθέσεων.

"Αν κλείσω την πόρτα σε νέες υποθέσεις θα χρειαστώ 5,5 χρόνια για να διεκπεραιώσω μόνο το στοκ", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.