ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ι. Ραγκούσης: "Έρχεται η μετά- ΚΕΠ εποχή"

16:01 - 06 Απρ 2011 | Πολιτική
Για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την προώθηση των νέων τεχνολογιών και την ευρυζωνικότητα στις δημόσιες υπηρεσίες, μίλησε την Τετάρτη στο συνέδριο του Economist, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης. Ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ανακάμψει, αν δεν προοδεύσει στους παραπάνω τομείς.

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι στόχος του σχεδίου νόμου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που θα κατατεθεί το αργότερο την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, είναι η μετάβαση του ελληνικού κράτους από την περίοδο των εγγράφων στη "μετά ΚΕΠ εποχή", με την καθιέρωση της δυνατότητας ηλεκτρονικών συναλλαγών, εισάγοντας καινοτομίες, όπως η έκδοση ηλεκτρονικών διοικητικών πράξεων, απαλλάσσοντας τους πολίτες ή τις επιχειρήσεις από οικονομικές επιβαρύνσεις και γραφειοκρατία.
Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, το νομοσχέδιο θα φέρει εξοικονόμηση 4 δισ. ευρώ ετησίως για το ελληνικό δημόσιο, ενώ η θεσμική κατοχύρωση του ηλεκτρονικού τρόπου επικοινωνίας με τις δημόσιες αρχές υποστηρίζει την επίτευξη του στόχου μείωσης των διοικητικών βαρών κατά 25 %.
 Ο υπουργός εσωτερικών τόνισε, επίσης, ότι με την εφαρμογή των νέων καινοτομιών στη δημόσια διοίκηση, η γραφειοκρατία θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα και προανήγγειλε την απλούστευση και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του δημοσίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.