ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Βελτίωση" του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια ετοιμάζει η κυβέρνηση

16:59 - 11 Απρ 2011 | Πολιτική
Να πέσουν οι τόνοι στο θέμα των αντιδράσεων των βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο νομοσχέδιο για τα «φρουτάκια» θέλει η κυβένρηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε, σε δηλώσεις του, ότι θα ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις των βουλευτών.

«Αλίμονο αν δεν γίνεται συζήτηση και δεν ακούγονται όλες οι απόψεις» δήλωσε ο Γιώργος Πεταλωτής. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο ρόλος των Κοινοβουλευτικών Ομάδων είναι να επεξεργάζονται τα νομοσχέδια, με στόχο τη βελτίωσή τους.
«Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα για το νομοσχέδιο για τα ηλεκτρονικά τυχερά παίγνια είναι να επεξεργαστεί σε συγκεκριμένες διατάξεις, λαμβανομένων υπόψη των παρατηρήσεων που εξέφρασαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον αρμόδιο ΚΤΕ την περασμένη εβδομάδα, να βελτιωθεί και στη συνέχεια να έρθει ξανά στον ΚΤΕ και να πάρει το δρόμο του προς την Ολομέλεια της Βουλής» δήλωσε ο κ. Πεταλωτής.
Τόνισε δε πως αν, στα 5,5 χρόνια της διακυβέρνησης Καραμανλή, οι βουλευτές της ΝΔ έδειχναν τέτοιου είδους συμπεριφορές, τότε σίγουρα δεν θα ήταν ανεξέλεγκτη η τότε κυβέρνηση και ο κ. Καραμανλής δεν θα έλεγε στον υπουργό του: «Άσ' το για αργότερα».
 Ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός θα αναλάβει κάποια πολιτική πρωτοβουλία ώστε να εκτονωθεί η ένταση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι «δεν τίθεται κανένα θέμα εκτόνωσης της ΚΟ» . Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν θεωρεί ότι υπάρχει στοχοποίηση του υπουργού Οικονομικών.
 "Υπήρξε πραγματικά μια πολύ έντονη συζήτηση και διατυπώθηκαν παρατηρήσεις επί ενός νομοσχεδίου" τόνισε, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο γραμματέας της Κοινοβουλευτεικής Ομάδας, Βασίλης Έξαρχος. Υποστήριξε, δε, ότι δεν υπάρχει σκέψη να τεθεί θέμα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Λιντζέρης, υποστήριξε -μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ότι το νομοσχέδιο θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα, χωρίς να υπάρχει οικονομικό όφελος.
Δίκαιη χαρακτήρισε την αντίδραση των βουλευτών ο Απόστολος Κακλαμάνης. «Δεν είναι απαραίτητο να έχει πάντοτε δίκιο η κυβέρνηση ή ο υπουργός. Τα 'φρουτάκια' δεν χρειάζονται» είπε στον Real FM. 
Τον υπουργό Οικονομικών  στήριξε ο Νάσος Αλευράς, ο οποίος ανέεφερε ότι στο εξωτερικό ο κ. Παπακωνσταντίνου, είναι ένα πρόσωπο πάρα πολύ αποδεκτό και τον εμπιστεύονται οι πιστωτές της Ελλάδας και το Εcofin.
 "Νομίζω ότι θα είναι άδικο να φορτώσουμε στον υπουργό το σταυρό των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα για πολλά χρόνια" δήλωσε στη ΝΕΤ. Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για «πρωτόγνωρο ρεζιλίκι» της κυβέρνησης.
Ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Μιχελάκης χαρακτήρισε «μνημείο προχειρότητας» το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια και πρόσθεσε ότι η ΝΔ είναι αντίθετη στην ανεξέλεγκτη επέκταση της αγοράς τυχερών παιγνίων. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως η πρόταση μομφής είναι ένα όπλο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από το κόμμα όταν αυτό το κρίνει απαραίτητο.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:05 - 11 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.