ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόκκινο πανί ο Αλογοσκούφης για τους "καραμανλικούς"

12:42 - 12 Απρ 2011 | Πολιτική
Με τον πρώην τσάρο της Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη, τα έχουν βάλει στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ενταγμένα στο καραμανλικό μπλοκ, μετά από όσα δήλωσε σε συνέντευξή του για τη στάση του τέως πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή, σχετικά με την οικονομική πολιτική. Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός είχε δηλώσει πως ήθελε να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά ο τότε πρωθυπουργός δεν τον άφηνε, φοβούμενος τις εσωκομματικές αντιδράσεις και την οριακή πλειοψηφία του ενός βουλευτή, που είχε η κυβέρνησή του.

Πρώτος ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός κ. Π. Παυλόπουλος έσπευσε να διαψεύσει τους ισχυρισμούς του κ. Αλογοσκούφη, δηλώνοντας ότι ποτέ δεν καθυστέρησε ο πρώην πρωθυπουργός στη λήψη μέτρων.
«Εγώ θα σας πω, όμως, την πραγματικότητα. Ποτέ δεν καθυστέρησε ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του να πάρουν μέτρα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για τη μείωση του δημόσιου τομέα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.
Ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος είναι τακτικός συνομιλητής του κ. Καραμανλή, συνέχισε προβάλλοντας τα μέτρα για τα ασφαλιστικά ταμεία, που πήρε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για να αντιμετωπισθεί ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός και μάλιστα σε μια περίοδο που δεν είχε ξεσπάσει ακόμα η μεγάλη οικονομική κρίση.
Εκτός από τους "καραλαμανλικούς", το κλίμα είναι βαρύ για τον κ. Αλογοσκούφη και στη νυν ηγεσία της Ν.Δ., η οποία διαφωνεί με την πολιτική που άσκησε ο πρώην υπουργός Οικονομίας.
Προ ημερών υπήρξε η δημόσια αμφισβήτηση της «ήπιας προσαρμογής» του κ. Αλογοσκούφη, από τον αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας, κ. Νότη Μηταράκη. «Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μας προετοίμασε για μία διεθνή οικονομική κρίση, μεγαλύτερη από ό,τι περιμέναμε. Δηλαδή κινήθηκαν με ρυθμούς ήπιας προσαρμογής, ενώ ξαφνικά άλλαξαν τα διεθνή δεδομένα» είχε πει ο κ. Μηταράκης.
Αρκετά στελέχη της Ν.Δ. θεωρούν ότι είναι στρατηγική επιλογή του κ. Σαμαρά να διαχωρίσει τη θέση του από την οικονομική πολιτική Καραμανλή. Χαρακτηριστική είναι η δημόσια παρέμβασή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, το Μάρτιο του 2010, σε διάσκεψη της ΔΑΚΕ στη Χαλκίδα. Εκεί ο κ. Σαμαράς είχε αφήσει σαφείς αιχμές στις κυβερνήσεις της Ν.Δ.:

«Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν διαχρονικά ένα μοντέλο το οποίο στηρίχθηκε σε παροχές από δανεικά και σε αναδιανομή πελατειακών σχέσεων των κομμάτων στο κράτος και του κράτους στην κοινωνία. Η Νέα Δημοκρατία όταν ήλθε στη διακυβέρνηση το 2004, αντί να το αλλάξει το διαχειρίστηκε! Αυτή ήταν η ουσία της «ήπιας προσαρμογής». Κι είναι αλήθεια ότι κάποιοι δικοί μας συμβιβάστηκαν με το μοντέλο αυτό, ενώ είχαν εκλεγεί με την υπόσχεση να το αλλάξουν».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.