ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Καμίνης: "Υπάρχει ένα σάπιο κατεστημένο στο Δήμο Αθηναίων"

12:15 - 12 Απρ 2011 | Πολιτική
Διμέτωπη επίθεση εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης εναντίον όσων στηρίζουν πολιτικά την κατάληψη των συμβασιούχων και εναντίον συνδικαλιστών του δήμου, ξεκαθαρίζοντας ότι ο δήμος θα συνεχίσει να λειτουργεί. Ο δήμαρχος Αθηναίος έκανε λόγο για ένα σάπιο κατεστημένο, που δεν αφήνει τη νέα δημοτική αρχή να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατηγόρησε τις παρατάξεις που υποστηρίζουν την κατάληψη των συμβασιούχων, ότι φέρουν ευθύνη για τα επεισόδια στο κτήριο του «Αθήνα 9,84» στο Γκάζι μεταξύ αστυνομικών και συμβασιούχων. «Δημοκρατία είναι να εφαρμόσει η ψηφισμένη δημοτική αρχή το πρόγραμμά της, τα άλλα είναι τραμπουκισμοί» είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα οι συμβασιούχοι, καταγγέλλουν την επέμβαση των ΜΑΤ και τον τραυματισμό τριών συναδέλφων τους και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με την κατάληψη του αμαξοστασίου καθαριότητας στην Ιερά Οδό.

Λίγο πιο πριν ο κ. Κακλαμάνης χαρακτήρισε τον κ. Καμίνη «συνήγορο της κυβέρνησης», ο οποίος έχασε τις «χρυσές ευκαιρίες» που, όπως τόνισε, υπήρξαν για να λυθεί η κρίση με τους συμβασιούχους στον δήμο γιατί «αυτή την εντολή έχετε πάρει από τον κ. Ραγκούση, να εφαρμοστεί το μνημόνιο».

Απαντώντας ο κ. Καμίνη, δήλωσε δηκτικά: "Ο κ. Κακλαμάνης να αφήσει τους παλικαρισμούς. Παλικαρισμός δεν είναι να κάνεις βεγκέρα με τους καταληψίες και να πίνεις καφέ. Παλικαρισμός είναι να λύνεις προβλήματα."
Δριμεία ήταν η επίθεση κατά του κ. Καμίνη και από τους επικεφαλής των αριστερών παρατάξεων. Ο κ. Ν. Σοφιανός (παράταξη του ΚΚΕ) έκανε λόγο για «αυταρχισμό» εντός και εκτός συνεδρίασης και για «φιλοκυβερνητική πλειοψηφία» που απαγόρευσε την συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, «επιβάλλοντας διαδικασίες φίμωσης». Η κυρία Ελένη Πορτάλιου (παράταξη ΣΥΡΙΖΑ) κατήγγειλε την επέμβαση των ΜΑΤ μιλώντας για «καινοφανείς, αυταρχικές, στο όριο των διαδικασιών του πολιτεύματος, πρακτικές της δημοτικής αρχής». Επίσης, ο κ. Π. Κωνσταντίνου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) έφερε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ένα δακρυγόνο που είχε ριχθεί από τα ΜΑΤ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.