ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στήριξη στον Ψωμιάδη από Καρατζαφέρη

15:39 - 12 Απρ 2011 | Πολιτική
Τη συμπαράστασή του στον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος χαρακτήρισε ως πολιτικό πραξικόπημα την προσπάθεια της κυβέρνησης να τον θέσει σε αργία, βάσει της καταδικαστικής απόφασης του Εφετείου.

«Τέτοιου είδους πολιτικά πραξικοπήματα δεν μπορούν να γίνονται στην εποχή μας. Δεν νομίζω ότι θα το τολμήσουν και, αν το τολμήσουν, θα το βρουν μπροστά τους» επισήμανε ο κ. Καρατζαφέρης. Με το τέλος της συνάντησης, ο κ. Ψωμιάδης ευχαρίστησε τον κ. Καρατζαφέρη λέγοντας "η παρουσία σου σημαίνει πολλά για μένα και για τη δημοκρατία μας".
Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι αποφάσεις των δικαστηρίων βγαίνουν εν ονόματι του ελληνικού λαού. Ο κ. Ψωμιάδης με την εντολή του ελληνικού λαού είναι περιφερειάρχης. Προφανώς υπάρχει μία σύγχυση».
Τόνισε, ακόμα, ότι ο ΛΑΟΣ θα καταθέσει στη Βουλή τροπολογία με την ευκαιρία της συζήτησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Σχετικά με την υπόθεση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης διευκρίνισε ότι η ποινή που επιβλήθηκε στον κ. Ψωμιάδη περιλαμβάνεται στο δημοτικό κώδικα που ψηφίστηκε επί υπουργίας Προκόπη Παυλόπουλου και ότι ο συγκεκριμένος κώδικας ενσωματώθηκε στο νόμο του Καλλικράτη.
Στο θέμα επανήλθε και η ΝΔ διά του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη: «Στηρίζουμε τον κ. Ψωμιάδη. Θεωρώ ότι με τον συγκεκριμένο νόμο που υπάρχει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν μπορεί να τιμωρηθεί. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι σεβαστή. Από εκεί και πέρα εξηγήσαμε και τα κίνητρα του κ. Ψωμιάδη.
Οι επιπτώσεις αυτής της ιστορίας χωλαίνουν γιατί στηρίζεται σε νόμο το 'Καλλικράτη' που ισχύει μετά από τα όσα φέρεται να έχει κάνει ο κ. Ψωμιάδης.» Όσον αφορά το ενδεχόμενο τη θέση του κ. Ψωμιάδη να καλύψει ο αδερφός του, ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως ο αδερφός του είναι πρώτος σε ψήφους σύμβουλος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.