ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πεταλωτής: "Δικαιολογημένη η αγωνία εν όψει των νέων μέτρων"

18:43 - 14 Απρ 2011 | Πολιτική
Να ρίξει τους τόνους, εν όψει των κρίσιμων συνεδριάσεων την Παρασκευή για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα, προσπάθησε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής, λέγοντας ότι η αγωνία, η αμφιβολία και η αμφισβήτηση για το πού πάμε είναι δικαιολογημένες.

Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε πως με τον εθνικό σχεδιασμό που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή η κυβέρνηση θα δείξει ότι έχει πρόγραμμα για να βγούμε από την κρίση. Τόνισε ότι δεν θα πρόκειται για ένα σύνολο μεμονωμένων παρεμβάσεων ή αξιοποιήσεων υπαγορευμένων από μια προσωρινή επιλογή επείγοντος, αλλά ένα στρατηγικό πρόγραμμα για την οικονομία και την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή που θέτει τους πυλώνες για την κυβερνητική δραστηριότητα.

Υπογράμμισε ότι όσο πιο αιτιολογημένοι και μακροπρόθεσμοι είναι οι στόχοι που η κυβέρνηση βάζει και τηρεί, όπως κάνει με το εθνικό σχέδιο, «τόσο αποκλείει τη συζήτηση άλλων σεναρίων» και πως «η απάντηση σε αυτά τα σενάρια είναι η πραγματικότητα, την οποία σχεδιάζουμε για να αποκτήσει προοπτική η χώρα».

Για το κατά πόσον η κυβέρνηση φοβάται διαφοροποίηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο, επισήμανε ότι οι βουλευτές στηρίζουν το κυβερνητικό έργο, μέσα και από την ευρεία συζήτηση στα κοινοβουλευτικά όργανα. Είπε ακόμη ότι η ΚΟ του κόμματος συνεδριάζει την Παρασκευή, ώστε να εκφραστούν και οι βουλευτές.

Σχετικά με την αναδιάρθρωση ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «δεν υπάρχει θέμα αναδιάρθρωσης και ότι αυτή η ‘παραφιλολογία’ δεν συμβάλει στην προσπάθεια εν όψει και της παρουσίασης το εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού».

Ερωτηθείς αναφορικά με τις σχετικές συζητήσεις στην Ευρώπη, ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι «σε επίσημο επίπεδο δεν γίνεται συζήτηση για αναδιάρθρωση».

Αναφορικά με τις θέσεις που εξέφρασαν οι Β. Παπανδρέου και Π. Κουκουλόπουλος, ανέφερε ότι ο καθένας έχει τις απόψεις του, «αλλά η αποφασισμένη κυβερνητική πολιτική αποτυπώνεται με βάση συγκεκριμένα δεδομένα, τα οποία έχει η κυβέρνηση και με τα οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις και γίνονται οι επιλογές».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.