ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης για τα νέα μέτρα

17:22 - 15 Απρ 2011 | Πολιτική
Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η παρουσίαση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από τον πρωθυπουργό στο Υπουργικό Συμβούλιο. Η Ν.Δ. κατηγορεί τον Γ. Παπανδρέου ότι φοβήθηκε να ανακοινώσει τα επώδυνα μέτρα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης καταγγέλλει την κυβέρνηση ως "το πιο κράτος στην ΕΕ", το ΚΚΕ δηλώνει ότι «η κυβέρνηση γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη», ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει προσφυγή σε εκλογές.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι φοβήθηκε να πει ποια είναι τα νέα, επώδυνα μέτρα που σχεδιάζει και μετέθεσε την ανακοίνωσή τους μετά το Πάσχα.

Περιγράφοντας τον «οδικό χάρτη» εξόδου από την κρίση, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, δήλωσε: «Μιλάμε για πνίξιμο των πάντων: 23 δισ. που φεύγουν από την αγορά, την τσέπη των εργαζομένων. Μειώνονται οι κοινωνικές παροχές και γινόμαστε το πιο ανάλγητο κράτος στην ΕΕ. » Όταν όλα τα λεφτά πάνε στο κράτος, οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν την αγορά, δεν προχωρούν ούτε τα δημόσια έργα. Κι όταν οι τράπεζες έχουν φυγή κεφαλαίων 40 δισ. και 12,5% μη εξυπηρετούμενα δάνεια, δεν χρηματοδοτείται η αγορά, κλείνουν οι στρόφιγγες. Δεν έχετε τη δύναμη να πιέσετε τις τράπεζες ούτε για συγχωνεύσεις. Ξέρετε σε ποια κατάσταση έχουν περιέλθει οι κατασκευαστικές; Είναι λάθος όλη η πολιτική σας. Πνίγετε τα πάντα» δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης.
Παράλληλα ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι το μόνο αντικείμενο συζήτησης είναι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η πτώχευση της Ελλάδας. Κάλεσε την κυβέρνηση να φύγει το ταχύτερο δυνατό, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν προσφέρει καμία υπηρεσία στη χώρα.
«Η κυβέρνηση γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη. Επαναλαμβάνει τις χιλιοειπωμένες γενικολογίες, για να συγκαλύψει την ανείπωτη τραγωδία που φέρνει για το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων με καταιγίδα νέων βάρβαρων μέτρων και με σκοπό να προστατεύσει τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. «Ο λαός να μην περιμένει τις λεπτομερειακές ανακοινώσεις. Λαϊκή αφύπνιση, οργάνωση, συμπόρευση με το ΚΚΕ. Αυτός είναι ο δρόμος για να αποκρούσουμε την καπιταλιστική βαρβαρότητα, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία» προσθέτει η ανακοίνωση.
Την παραίτηση της κυβέρνησης και την άμεση προσφυγή σε εκλογές, ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με δήλωσή του από τη Βουδαπέστη, όπου συμμετέχει σε συνεδρίαση του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την «κυβέρνηση Παπανδρέου να ακολουθήσει την πιο έντιμη οδό που της έχει απομείνει. Να παραιτηθεί και να θέσει τις επιλογές και το έργο της στην κρίση του ελληνικού λαού».
Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος κάλεσε τους πολίτες να γυρίσουν την πλάτη στην κυβερνητική προπαγάνδα και πρόσθεσε: «σήμερα, η κυβέρνηση Παπανδρέου, που μας οδήγησε στη χρεοκοπία, ανακοινώνει τη χαριστική βολή, αφού κατεδαφίζει και ξεπουλάει τη χώρα σε τιμές ευκαιρίας, ως το 2015, υποθηκεύοντας το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας».
«Ο πρωθυπουργός δεν είπε απολύτως τίποτα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος, σχολιάζοντας τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού για τον «Οδικό Χάρτη». «Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν καταλαβαίνουμε γιατί αυτό το "τίποτα" έπρεπε να παρουσιαστεί σε τόσο πανηγυρικούς τόνους. Για τη μικρή πάντως αναβολή, αναρωτιόμαστε αν έπεσαν έξω και στις προθεσμίες που είχαν οι ίδιοι θέσει για να είναι έτοιμοι, ή αν απλώς προτίμησαν να μην χαλάσουν το «Πάσχα του λαού» κατέληξε ο κ. Παρασκευόπουλος.
Από την πλευρά του ο κ. Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστέρας, τόνισε ότι «ο οδικός χάρτης οδηγεί σε γκρεμό, χωρίς την άμεση εκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας, χωρίς τη στήριξη της κοινωνίας και ιδιαίτερα των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, χωρίς την πάταξη της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας».
Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι η έκδοση ευρωομόλογου, η μεταφορά μέρους του ελληνικού χρέους και άλλων περιφερειακών χωρών στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς και η θετική αναδιάρθρωση του συνολικού χρέους με επιμήκυνση και μείωση του επιτοκίου, είναι οι διεκδικήσεις που πρέπει να προωθήσει άμεσα, χωρίς καθυστέρηση, η χώρα μας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.