ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις "συμπληγάδες" δύο υπουργείων η τακτοποίηση των αυθαιρέτων

11:37 - 19 Απρ 2011 | Πολιτική
Το θέμα της τακτοποίησης αυθαιρέτων βαλτώνει, ενώ το υπουργείο περιβάλλοντος ρίχνει στο υπουργείο Οικονομικών ρίχνει την ... "καυτή πατάτα" της ρύθμισης του συγκεκριμένου ζητήματος.

"Θέμα του υπουργείου Οικονομικών είναι η όποια ρύθμιση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων" σημειώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να εξετάσει τη δυνατότητα «τακτοποίησης» των αυθαιρέτων, πετώντας το μπαλάκι στον Γ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με "Τα Νέα".
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου, μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «κόκκινη γραμμή» στο θέμα των αυθαιρέτων. Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου προανήγγειλαν ότι θα συζητηθεί ρύθμιση «περαίωσης» για τα αυθαίρετα, ανάλογη με εκείνη για τους ημιυπαίθριους, έπειτα από διάλογο με τη Δικαιοσύνη και τους εμπλεκόμενους φορείς.
Ωστόσο, κάθε ρύθμιση για νομιμοποίηση αυθαιρέτων αντιμετωπίζει το σοβαρό ενδεχόμενο να προσκρούσει στη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Από το υπουργείο Περιβάλλοντος επικαλούνται το ΣτΕ, λέγοντας ότι «νομικά τακτοποίηση αυθαιρέτων δεν μπορεί να γίνει μετά την εφαρμογή του οικιστικού νόμου Τρίτση». 
Από το 1983 έως σήμερα τα αυθαίρετα αυξήθηκαν κατά 233%. Από τα 300.000 που ήταν τότε, σήμερα ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, από τα οποία τα 150.000 βρίσκονται σε δασικές είτε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.