ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώθηκε η άτυπη Διυπουργική- Κλειδώνουν οι αποκρατικοποιήσεις

11:57 - 19 Απρ 2011 | Πολιτική
Άτυπη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων πραγματοποιήθηκε την Μ. Τρίτη στο υπουργείο Οικονομικών. Στη συνεδρίαση πήραν μέρος οι υπουργοί Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοΐδης, Εργασίας Λούκα Κατσέλη, και Επικρατείας Χ.Παμπούκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κύριο θέμα που συζητήθηκε στην άτυπη συνεδρίαση ήταν η αποτίμηση των ανακοινώσεων της προηγουμένης Παρασκευής και η αποκρυστάλλωση κάποιων χρονοδιαγραμμάτων για την εκκίνηση αποκρατικοποιήσεων που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε το θέμα της αξιοποίησης του Ελληνικού, αλλά και το ενδιαφέρον της γαλλικής Paris Mutuel Urbain για τον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομίων Ελλάδος.

Στελέχη της PMU βρέθηκαν στην Αθήνα, για δεύτερη φορά σε διάστημα οκτώ μηνών, προκειμένου να διαπραγματευθούν με τη κυβέρνηση την εξαγορά του ΟΔΙΕ. Επισημαίνεται πως το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που ανακοίνωσε προ ημερών η κυβέρνηση τοποθετεί την πώληση του ΟΔΙΕ το 2012, αφού προηγηθεί αναδιοργάνωσή του.
Πάντως, η γαλλική πλευρά έχει ήδη διερευνήσει τις προθέσεις της κυβέρνησης, η οποία παρουσιάζεται θετική στο ενδεχόμενο εξαγοράς του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομίων Ελλάδος.
Ειδικό ενδιαφέρον έχουν δείξει οι Γάλλοι για την ακίνητη περιουσία του ΟΔΙΕ που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του Ιππόδρομου στο Μαρκόπουλο. Η εν λόγω έκταση 2.100 στρεμμάτων βρίσκεται πλησίον της Αττικής Οδού και έχει αποτιμηθεί προ διετίας στα 235 εκατ. ευρώ. Η προσοχή των Γάλλων στρέφεται και στην ευρύτερη βαλκανική αγορά και στο πλαίσιο αυτό η Paris Mutuel Urbain αναμένεται να προτείνει στην κυβέρνηση την κατασκευή δεύτερου ιππόδρομου στην Βόρεια Ελλάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:40 - 19 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.