ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σφροδρή σύγκρουση για τα οικονομικά του Δήμου Αθηναίων

12:03 - 19 Απρ 2011 | Πολιτική
Σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην παράταξη του κ. Γ. Καμίνη και την αντιπολίτευση προκάλεσαν τα δυο διαφορετικά ψηφίσματα για την ενίσχυση των οικονομικών του Δήμου Αθηναίων, που κατατέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα το απόγευμα.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζητούσαν από το Δήμο Αθηναίων να διεκδικήσει παρακρατηθέντα ποσά από το Υπουργείο Εσωτερικών ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που έχασε ο δήμος από μη καταβολή» κάποιας δόσης του ΣΑΤΑ (Συλλογική Απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – αφορά κονδύλι που δίνεται στους δήμους για τα έργα) το 2010. Απαντώντας, η νέα δημοτική Αρχή δεσμεύθηκε, σε ψήφισμα που υπερψηφίσθηκε, να εξετάσει το ενδεχόμενο διεκδίκησης «τυχόν παρανόμως παρακρατηθέντων πόρων του 2010», από κοινού με την ΚΕΔΚΕ.

Αντίθετα, η πρόταση της αντιπολίτευσης δεν πέρασε, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Ν. Κακλαμάνη, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Καμίνη ότι αρνήθηκε να διεκδικήσει 38 εκ. ευρώ, "τα οποία παρανόμως παρακρατούνται από την κυβέρνηση, λόγω της πιστής εφαρμογής του απεχθούς μνημονίου". Οπως είπε ο πρώην Δήμαρχος, "το αρνήθηκε, μη τυχόν και στενοχωρήσει τον πολιτικό του προϊστάμενο, Γιάννη Ραγκούση, φέρνοντας ψηφίσματα και γενικόλογα ευχολόγια".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.