ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μνημόνιο... "αλά Ιρλανδικά" ζητάει η Νέα Δημοκρατία

14:35 - 19 Απρ 2011 | Πολιτική
Ήταν πλήρης η δικαίωση των προτάσεων του προέδρου της κ. Αντ. Σαμαρά, εκτιμά το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το οποίο τονίζει ότι προβάλει εδώ και καιρό την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης για δραστική αλλαγή των όρων του μνημονίου.

Παράλληλα, αναφέρουν, ότι ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας έχει αναπτύξει τις ίδιες και άλλες αναπτυξιακές προτάσεις, όπως αυτές του νέου Ιρλανδού Πρωθυπουργού Έντα Κένι, οι οποίες κατά τη «γαλάζια» επιχειρηματολογία, είναι ικανές να δώσουν ανάσα στην αγορά και τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα των λουκέτων και της ανεργίας.
Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρεται στη δήλωση του κοινοτικού επιτρόπου Όλι Ρεν, που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου. «Με μια φράση, οι εξελίξεις αυτές αποδεικνύουν, όχι μόνο ότι είναι αναγκαία, αλλά και εφικτή η αναθεώρηση όρων του μνημονίου.
Δείχνουν, τελικά, πως όποιος ξέρει και θέλει να διαπραγματεύεται, κερδίζει και για τη χώρα και για ολόκληρη την κοινωνία» τόνισε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Ι. Μιχελάκης.
Η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. επιμένει να αναφέρει το παράδειγμα του σημερινού κεντροδεξιού Πρωθυπουργού της Ιρλανδίας Έντα Κένι, που ύστερα από διαπραγματεύσεις με την τρόικα, κατάφερε, όπως λένε, να ανατρέψει δυο δυσμενείς όρους του μνημονίου που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.