ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΕΚΑ: "Δεν υφίσταται θέμα νομιμοποίησης αυθαιρέτων"

15:35 - 19 Απρ 2011 | Πολιτική
Διαψεύδει το υπουργείο περιβάλλοντος πως η κυβέρνηση εξετάζει το θέμα νομιμοποίησης ή "τακτοποίησης" αυθαιρέτων, αν και σημειώνει πως το ζήτημα των σχετικών προστίμων είναι διαφορετικό και μπορεί να αντιμετωπιστεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Κύκλοι του ΥΠΕΚΑ ανέφεραν τη Μ.Τρίτη πως πιθανή νομιμοποίηση θα αντιμετώπιζε προβλήματα αντισυνταγματικότητας. Διαφορετικό, ωστόσο, είναι το ζήτημα του ύψους των προστίμων διατήρησης και μπορεί να αντιμετωπιστεί από το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να διαμορφωθούν σε επίπεδο που να είναι εισπράξιμα, ώστε να αυξηθούν και τα έσοδα του Δημοσίου.
Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου παρουσίασε τη Μ.Τρίτη, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), πρόγραμμα ύψους 60 εκατ. ευρώ για χρηματοδότηση αστικών αναπλάσεων με στόχο την αντιμετώπιση και αντιστροφή των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής σε τοπικό επίπεδο.
Το πρόγραμμα για τις αστικές αναπλάσεις απευθύνεται στους δήμους όλης της χώρας και χρηματοδοτεί παρεμβάσεις, όπως αύξηση του πρασίνου, χρήση ψυχρών υλικών, απομάκρυνση των κλιματιστικών μονάδων από τις όψεις των κτιρίων (που αυξάνουν τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, κλπ.). Η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη τόνισε ακόμη ότι στοιχεία βιοκλιματικού σχεδιασμού θα ενσωματωθούν και στον νέο ΓΟΚ, που βρίσκεται υπό επεξεργασία από το ΥΠΕΚΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.