ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιδρούν οι γιατροί στις συγχωνεύσεις Νοσοκομείων

11:50 - 20 Απρ 2011 | Πολιτική
Την αντίθεσή του στις προτάσεις Λοβέρδου για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων εξέφρασε το μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ Πάνος Παπανικολάου, ο οποίος εκτιμά ότι η πολιτική της κυβέρνησης διευρύνει και δεν περιορίζει, όπως δήλωσε, τα μεγάλα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας.

Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε τη Μεγάλη Τετάρτη στο ΒΗΜΑ 99,5 ότι η πολιτική του υπουργού δεν περιορίζει τα σκανδαλώδη προνόμια στην κορυφή της ιεραρχίας.
Παράλληλα, επανέλαβε τις ελλείψεις σε προσωπικό και φάρμακα, καθώς και το γεγονός ότι οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων έχουν ήδη μειωθεί κατά 40% με 50%.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας, Μ.Τιμοσίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, υπογράμμισε πως το σύστημα υγείας βρίσκεται στα όριά του και κινδυνεύει η βιωσιμότητα των νοσοκομείων. Σημείωσε ότι διαπιστώθηκε πως σε νοσοκομεία της Αττικής υπάρχουν πολλά τμήματα, ιατρικά, εργαστηριακά, κλινικά με 15 έως 20 κλίνες, που για να λειτουργήσουν θέλουν τον δικό τους διευθυντή, γιατρούς και νοσηλευτές.
Στόχος, όπως είπε, είναι τα μικρά αυτά τμήματα να ενταχθούν σε μια ευρύτερη κλινική. Πρόσθεσε πως κάποια τμήματα θα καταργηθούν. Ξεκαθάρισε, πάντως, πως κανείς δεν θα χάσει την δουλειά του. Επισήμανε, τέλος, με έμφαση πως όλα τα νοσοκομεία θα έχουν τον βασικό κορμό ειδικοτήτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.