ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται ο "γαλάζιος εμφύλιος" για την απογραφή

11:17 - 26 Απρ 2011 | Πολιτική
Η "κόντρα" της νυν ηγεσίας της Ν.Δ. με την «καραμανλική» πτέρυγα συνεχίζεται αμείωτη, σχετικά την απόφαση της δημόσιας αποκήρυξης της απογραφής που υπήρξε κορυφαία πολιτική επιλογή της διακυβέρνησης Κ. Καραμανλή. Κορυφαία στελέχη που βρίσκονται κοντά στον κ. Σαμαρά εξαπολύουν μύδρους εναντίον του κ. Αλογοσκούφη, τσάρου της οικονομίας τα πρώτα χρόνια της κυβέρνησης Καραμανλή. Από την πλευρά του, ο τότε υπουργός Οικονομίας απαντά στις επικρίσεις, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί ανεύθυνη πολιτική στάση.

Αν και η τωρινή ηγεσία της Ν.Δ. καταβάλλει προσπάθειες να μην υπάρξει ευθεία σύγκρουση με τον τέως Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, στρέφοντας τα βέλη της στον τότε υπουργό οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη, η επιλογή να αποδοκιμαστεί η απογραφή δημιουργεί εσωκομματικό ζήτημα.

Μετά τη δήλωση του εκπροσώπου της Ν.Δ. κ. Ι. Μιχελάκη, ότι η απογραφή ήταν «εγκληµατικό λάθος», ο σύμβουλος του προέδρου του κόμματος κ. Αντ. Σαμαρά, ο κ. Χρ. Λαζαρίδης, συνέχισε, την Τρίτη στην ίδια γραμμή. Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ. Λαζαρίδης τόνισε συγκεκριμένα ότι «ιστορικά αποδείχθηκε ότι ήταν εγκληματικό λάθος, αλλά εκ των υστέρων». Ενώ διευκρίνισε: «αλλά δεν πληρώνουμε τόσο πολύ, όπως τη σημερινή επιλογή της κυβέρνησης».
Στις επισημάνσεις ότι είναι πιο ήπιος από τον κ. Μιχελάκη, που μίλησε για εγκληματικό λάθος, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ναι μεν εγκληματικό λάθος, αλλά δεν το πληρώσαμε όπως το σημερινό». Υπογράμμισε, επίσης, ότι η Ν.Δ. δεν κατέστρεψε τη χώρα.
Την ίδια στιγμή ο τομεάρχης Δικαιοσύνης και εκ των σκληρών υποστηρικτών του κ. Σαμαρά, ο κ. Κ. Τζαβάρας εξαπέλυσε (Σκάι), μύδρους κατά της δημοσιονομικής πολιτικής που ακολούθησε ο κ. Αλογοσκούφης, δείχνοντας το πώς θα συνεχίσουν μια σειρά στελεχών του κόμματος.

Αλογοσκούφης: «Θα το βρει μπροστά της η Ν.Δ.»

Για ανεύθυνη στάση της ΝΔ έναντι των κεντρικών επιλογών της κυβέρνησης Καραμανλή στην οικονομία, μιλάει ο κ. Αλογοσκούφης, που τονίζει ότι απόφαση για την απογραφή ήταν πράξη εθνικής ευθύνης, αποτελούσε αίτημα της Εurostat από το 2002 και ήταν προεκλογική δέσμευση.
«Οποιαδήποτε άλλη πολιτική θα ήταν εθνικά επιζήμια και θα άγγιζε τα όρια της εξαπάτησης» επισημαίνει σε άρθρο του στην εφημερίδα Ελεύθερος και προειδοποιεί τη σημερινή ηγεσία της Ν.Δ. υποστηρίζοντας: «…Με την υιοθέτηση της επιχειρηματολογίας που χρησιμοποιούσε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση δυστυχώς διευκολύνει να αμαυρωθεί μια ακόμη περίοδο διακυβέρνησής της. Αυτό θα το βρει πολιτικά μπροστά της στο μέλλον».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.