ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Σγουρός: "Ή αλλάζουμε, ή βουλιάζουμε... στα σκουπίδια"

13:06 - 26 Απρ 2011 | Πολιτική
«Ή αλλάζουµε νοοτροπία στη διαχείριση των αποβλήτων ή βουλιάζουµε και πνιγόµαστε στα σκουπίδια» τόνισε ο περιφερειάρχης της Αττικής Γιάννης Σγουρός χρησιμοποιώντας παραλλαγμένη τη γνωστή φράση του πρωθυπουργού. Ο κ. Σγουρός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα τα Νέα τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής του Περιφερειακού Σχεδιασμού και επισήμανε πως στη "σύγκρουση" της Κερατέας δεν μπορεί να υπάρχουν μόνο νικητές ή μόνο νικημένοι.

Σχετικά με το θέμα της Κερατέας, ο κ. Σγουρός δεσμεύθηκε για την αυστηρή εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας στο θέμα των χωματερών. Συγκεκριμένα, δήλωσε: "Ως ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης της Αττικής δεσµεύοµαι ότι η αυστηρή εφαρµογή της ευρωπαϊκής και της ελληνικής νοµοθεσίας, οι τεχνολογίες των εργοστασίων, οι δρόµοι πρόσβασης, η ποιότητα των κατασκευών δεν θα επιβαρύνουν τη ζωή των πέντε εκατοµµυρίων κατοίκων της Αττικής. "

Ο κ. Σγουρός σημειώνει ότι οι καθυστερήσεις του του Περιφερειακού Σχεδιασµού, οι µελέτες και οι δηµοπρατήσεις των έργων, έχουν ως αποτέλεσμα τα σκουπίδια να πολλαπλασιάζονται και το οξυμένο πρόβλημα να προκαλεί ανταγωνισμό συµφερόντων, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. "Θα περάσει µία πενταετία περιµένοντας τι; Να πνιγεί η Αττική;" δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής.

Ο κ. Σγουρός συμπλήρωσε: "Ή φράση του Πρωθυπουργού, "ή αλλάζουµε ή βουλιάζουµε", έχει απόλυτη εφαρµογή στην περίπτωση αυτή. Ή αλλάζουµε νοοτροπία στη διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων ή βουλιάζουµε και πνιγόµαστε στα σκουπίδια και στα λύµατα. Εχουµε ξεκινήσει αγώνα δρόµου για να ξεπεράσουµε τα προβλήµατα. Τυπικά, την αρµοδιότητα θα την έχουµε την 1η Ιουλίου."

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.