ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Βέλη" Μπεγλίτη για όσους αντιδρούν στο κλείσιμο στρατοπέδων

12:38 - 27 Απρ 2011 | Πολιτική
Επίθεση εναντίον όσων αντιδρούν στο κλείσιμο στρατοπέδων και στον εξορθολογισμό της Δομής Δυνάμεων εξαπέλυσε από το Λουτράκι ο Π. Μπεγλίτης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, μιλώντας στη Σχολή Μηχανικού την Κυριακή του Πάσχα, αναφέρθησε στο κλείσιμο του 6ου Συντάγματος Πεζικού στην Κόρινθο (το οποίο βρίσκεται στην εκλογική του περιφέρεια), τονίζοντας ότι εντάσσεται στο πλαίσιο των αλλαγών που θα βοηθήσουν στη μείωση του κόστους και στη δημιουργία ενός πιο ευέλικτου στρατεύματος.

Η απόφαση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας να προχωρήσει σε κλείσιμο στρατοπέδων, ξεκινώντας από πολλά Κέντρα Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ), έγινε δέκτης έντονων αντιδράσεων από τοπικούς βουλευτές και κομματικούς παράγοντες. Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση αντίδρασης ήταν αυτή του Προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου ο οποίος πίεσε να μην καταργηθεί το ΚΕΝ στο Αργος Ορεστικό. Στις αντιδράσεις αυτές ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας απάντησε:

"Ως πολιτικός και κυρίως ως μέλος της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας" δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός "βάζω πρώτα από όλα την άμυνα της χώρας, την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων, την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας κι όχι την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων που τις είδαμε δυστυχώς να εμφανίζονται και να επιβάλλονται στο παρελθόν. Αναλαμβάνω την ευθύνη χωρίς να υπολογίζω το πολιτικό κόστος, χωρίς να κρύβομαι πίσω από τέτοιου είδους πρακτικές."

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.