ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιμένουν για μεγάλες ελλείψεις σε υλικά οι γιατροί του Ασκληπιείου Βούλας

15:00 - 27 Απρ 2011 | Πολιτική
Επιμένουν οι γιατροί του Ασκληπιείου Βούλας ότι το νοσοκομείο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα από τις μεγάλες ελλείψεις σε υλικά, παρά τον έλεγχο του υπουργείου Υγείας κατά τον οποίο διαπιστώθηκε επάρκεια.

Οι γιατροί διαψεύδουν τους εκπροσώπους του υπουργείου, κατηγορώντας τους ότι "προσπαθούν να φέρουν υλικά από άλλα νοσοκομεία για παραπλάνηση".
"Καταγγέλλουμε την έλλειψη υλικών που καιρό τώρα με έγγραφά μας ατομικά ή συλλογικά έχουμε αποστείλει προς τη διοίκηση και αυτή κώφευε" γράφει σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη η πενταμελής επιτροπή του νοσοκομείου στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών–Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).
Αναφέρουν ακόμα ότι, σε περίπτωση έλλειψης υλικών, κάθε γιατρός "είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει τον ασθενή ή τους συγγενείς ομαδικά ή ατομικά και να μην υποκύπτει σε κανέναν απ' όπου αυτός και αν προέρχεται".
Με αφορμή τις καταγγελίες στο Ασκληπιείο, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος είχε κάνει λόγο τη Δευτέρα για "ψευδείς φήμες" περί ελλείψεων υλικών. Την Τρίτη ξεκίνησε στο Ασκληπιείο πειθαρχικός έλεγχος, προκειμένου να εξακριβωθεί γιατί αναρτήθηκε ανακοίνωση, με την οποία ασθενείς καλούνταν να φέρουν οι ίδιοι γάζες και άλλα υλικά πρώτης ανάγκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.