ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: "Άσκοπες και έωλες οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης"

15:35 - 27 Απρ 2011 | Πολιτική
Η Κυβέρνηση, για ακόμη μία φορά, επιδίδεται σε άσκοπες και έωλες θριαμβολογίες, σχετικά με τη μείωση του ελλείμματος κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ το 2010, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης οικονομίας κ. Χρ. Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έπεσε έξω στις προβλέψεις της, καθώς μέχρι πρόσφατα ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών εξέφραζαν τη βεβαιότητά τους ότι η μείωση θα ήταν 6 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ.
Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μετέφερε εισπράξεις του 2009 στο 2010 και μετέθεσε πληρωμές του 2010 στο 2009, προκειμένου να επιβαρύνει τη δημοσιονομική κατάσταση του 2009. Ο κ. Σταϊκούρας τονίζει ότι η όποια μείωση, σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό, οφείλεται σε πολιτικές επιλογές που ενισχύουν τις υφεσιακές τάσεις της Οικονομίας και όχι στη μείωση της σπατάλης του κράτους.
Συγκεκριμένα, ο Υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας της Ν.Δ. δήλωσε ότι η μείωση προήλθε από την αύξηση της έμμεσης φορολογίας, τις οριζόντιες περικοπές αποδοχών και συντάξεων και τον περιορισμό των δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για τη δημιουργία ενός τεράστιου «εσωτερικού χρέους», ύψους 5,4 δισ. ευρώ (μάλιστα ο πρώην Υπουργός κ. Αλ. Παπαδόπουλος εκτιμά ότι το πραγματικό έλλειμμα του 2010 υπερβαίνει το 13% του ΑΕΠ).
Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα γίνεται προφανές ότι η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης είναι αδιέξοδη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.