ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόσιαλος: "Μεταθέσεις γιατρών με βάση τις ανάγκες του ΕΣΥ"

11:37 - 28 Απρ 2011 | Πολιτική
Βασικές προϋποθέσεις για τις μετακινήσεις του προσωπικού στο ΕΣΥ είναι αυτές να γίνουν με βάση τις πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων, με απόλυτη διαφάνεια στην επιλογή και χωρίς κομματικά κριτήρια, όπως τονίζει ο Ηλίας Μόσιαλος, πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ομάδας Εργασίας Ειδικών Εμπειρογνωμόνων στον τομέα της Υγείας.

Σε συνέντευξή του στα Νέα ο κ. Μόσιαλος τονίζει ότι λογική συνέπεια των συγχωνεύσεων αντιπαραγωγικών κλινικών είναι οι μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών «με στόχο την κάλυψη κενών θέσεων και την καλύτερη διαχείριση των πόρων κάθε νοσοκομείου».
Ο κ. Μοσιάλος θεωρεί πιθανές τις μετακινήσεις προσωπικού σε γειτονικά νοσοκομεία της ίδιας περιφέρειας «αν υπάρχουν πραγματικές ανάγκες και χωρίς να προκαλούνται ανεπιθύμητες αναστατώσεις». Ξεκαθαρίζει, μάλιστα, ότι «δεν θα επηρεαστούν τα παραγωγικά νοσοκομεία και οι κλινικές».
Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποστηρίζει ότι ο διάλογος για την αναδιάταξη των δυνάµεων του ΕΣΥ δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά καθιστά σαφές ότι οι επικείµενες αλλαγές δεν θα περιλαµβάνουν µαζικές µεταθέσεις γιατρών.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:46 - 28 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.