ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσοχατζόπουλος: “Δέχομαι αδιάκοπη επίθεση με ψεύδη, λάσπη και συκοφαντία”

17:45 - 28 Απρ 2011 | Πολιτική
“Δέχομαι συστηματική και αδιάκοπη επίθεση με ψεύδη, λάσπη και συκοφαντία”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, στη διάρκεια της κατάθεσης του στη Βουλή, όπου συζητείται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων.
«Όπως δεν κρύφτηκα εγώ και κανένας άλλος δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από εμένα», δήλωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του. «Δεν φυγομαχώ. Δεν απολογούμαι. Είμαι εδώ ως μάρτυρας για να δώσω τη δική μου αλήθεια. Η συνείδησή μου, η ιστορία μου και ο σεβασμός μου προς το Κοινοβούλιο δεν θα μου επέτρεπαν άλλη στάση. Είμαι εδώ γιατί σε όλη τη διαδρομή μου ήμουν παρών και όχι απών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκανε επίσης λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τις εις βάρος του κατηγορίες, αλλά και σειρά εντύπων που επαναλαμβάνουν, όπως είπε, τμηματικά κομμάτια που συμφέρουν τον καθένα, εξυπηρετώντας τους κύκλους που βρίσκονται πίσω από την υπόθεση.

Έκανε λόγο για επιθέσεις λάσπης και ψεύδους κατά των ενόπλων δυνάμεων, τις οποίες ο ίδιος υπερασπίζεται.

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στο ότι κέρδισε την υπόθεση για να σταματήσουν τα δημοσιεύματα του περιοδικού Spiegel και στη συνέχεια έκανε λόγο για έντυπα στην Ελλάδα και οικονομικά συμφέροντα που προωθούν συγκεκριμένη άποψη, προαναγγελοντας και άλλες δικαστικές προσφυγές.

Την απόφαση του ΛΑΟΣ να αποχωρήσει από την συνεδρίαση, αρνούμενος να αποδεχθεί τους όρους συγκρότησης της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Γ. Καρατζαφέρης. Ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο Ά. Τσοχατζόπουλος είναι μιλημένος πως δεν πρόκειται να μπει φυλακή και ότι τα δύο μεγαλύτερα κόμματα "τα έχουν κάνει πλακάκια", περιορίζοντας την διερεύνηση της Επιτροπής, μονάχα στην περίοδο της υπουργίας του κ. Τσοχατζόπουλου και μόνον στο πρόσωπό του.

Αργότερα δε, σε διευκρινίσεις του προς τους δημοσιογράφους, ανέφερε πως το κόμμα του δεν πρόκειται να συμμετάσχει, ούτε στην ίδια την Επιτροπή.

Όμως, "δεν υπάρχει νομικός σήμερα που να θεωρεί πως ο κος Τσοχατζόπουλος θα πάει φυλακή. Έγιναν πολλές κομματικές καμπάνιες με λεφτά του Άκη και υπάρχουν τα βίντεο της εισόδου και εξόδου από το Πεντάγωνο που έχει ο κ. Τσοχατζόπουλος και δεν ξέρω εάν θα τα δώσει ο κ. Τσοχατζόπουλος", ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.