ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ν.Δ.: Συνεχίζεται η εσωστρέφεια για την απογραφή- Επανεμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή για την προανακριτική

10:56 - 29 Απρ 2011 | Πολιτική
Η εμφάνιση του τέως Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή στη συζήτηση της Πέμπτης στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα υποβρύχια, προκάλεσε έντονη συζήτηση μεταξύ των βουλευτών της Ν.Δ. που είναι προβληματισμένοι από τη στάση της ηγεσίας για τη δημόσια αποκήρυξη της απογραφής του 2004.

Η διαμάχη για τη δημοσιονομική απογραφή διχάζει τη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα και παραμένει κεντρικό θέμα συζήτησης μεταξύ των βουλευτών που αδυνατούν να κατανοήσουν τη σκοπιμότητα της δημόσιας αποκήρυξης. Ο προβληματισμός είναι έντονος, ακόμα και μεταξύ των υποστηρικτών του κ. Σαμαρά, που θεωρούν εξαιρετικά λανθασμένη την επιλογή να ανοίξει η σημερινή ηγεσία μέτωπο με το καραμανλικό στρατόπεδο.
Αν και ο κ. Καραμανλής, σύμφωνα με πληροφορίες, απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά με όσους βουλευτές συνομίλησε, στα περισσότερα γαλάζια "πηγαδάκια" κυριαρχούσε η επίθεση του πρώην υπουργού και κεντρικού στελέχους της παράταξης, του κ. Ι. Βαρβιτσιώτη που υπερασπιζόμενος την απογραφή, χαρακτήρισε συμβούλους του κ. Σαμαρά, ως…"νεοπαγείς Ηρακλειδείς."
Ο κ. Βαρβιτσιώτης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην ηγεσία του κόμματος, μιλώντας με πολύ επικριτικά σχόλια για συνεργάτες του κ. Σαμαρά που αποκήρυξαν την απογραφή. Ο κ. Βαρβιτσιώτης, έκανε λόγο στο ραδιοσταθμό real fm για νεοπαγείς Ηρακλειδείς» που επικρίνουν το κόμμα, επειδή αποκάλυψε την κακή κατάσταση που παρέλαβε από την κυβέρνηση του ΠαΣοΚ. "Αν δεν το έκανε σήμερα θα την κατηγορούσαν ότι τα κουκούλωσε" είπε χαρακτηριστικά και μίλησε για "ολίσθημα" με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Μιχελάκη, ενώ αναφέρθηκε με επιθετικό ύφος σε "κάποιους νεαρούς, οι οποίοι προφανώς δεν είχαν διαβάσει το πρόγραμμα της ΝΔ".
Ο κ. Μιχελάκης δεν θέλησε να δώσει συνέχεια, αφού η εντολή του κ. Σαμαρά είναι να σταματήσει η σχετική συζήτηση, αλλά όμως πολλοί βουλευτές με δηλώσεις του συντηρούν το θέμα.
Αίσθηση προκάλεσε η στάση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Δ. Σταμάτη, ο οποίος δήλωσε ότι δεν του αρέσει η στάση του κ. Καραμανλή και ανέφερε πως ο κ. Σαμαράς δεν πρέπει να επιτρέπει αυτή τη στιγμή τέτοιου είδους συζητήσεις στο κόμμα, εννοώντας τις αναφορές για την απογραφή.
Αποστάσεις από την επιλογή της ηγεσίας της Ν.Δ. τηρεί και ο τομεάρχης Περιβάλλοντος κ. Κυρ. Μητσοτάκης που εκτιμά ότι αυτή η συζήτηση είναι άκαιρη.
"Αυτή τη στιγμή το να μπαίνουμε ως κόμμα σε έναν τέτοιο κύκλο εσωστρέφειας ενόψει μάλιστα και σημαντικών ανακοινώσεων για το τι πρόκειται να κάνει η ΝΔ από ‘δω και στο εξής".
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας κ. I. Βρούτσης που παραδέχθηκε ότι "το θέμα της απογραφής συγκεκριμένα ήταν μία προεκλογική δέσμευση της ΝΔ", αν και διευκρίνισε, πως "αποδεικνύεται πως δεν ήταν η ορθότερη".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.