ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ν.Δ.: "Ο Καρατζαφέρης πίεζε την κυβέρνηση μας να παραλάβει τα υποβρύχια"

12:12 - 29 Απρ 2011 | Πολιτική
Έντονη σύγκρουση ξέσπασε ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη για την υπόθεση των υποβρυχίων. Στο ίδιο μήκος κύμματος με τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κ.Τασούλας κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΛΑΟΣ ότι πίεζε την κυβέρνηση της ΝΔ να παραλάβει τα υποβρύχια.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απάντησε: "Προσπαθούν να βγάλουν τα μύρια όσα για να ακυρώσουν αυτήν τη φωνή. Δεν θα σταματήσω να πολεμάω την αδιαφάνεια, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να με λασπώσουν."

Συγκεκριμένα, ο κ. Τασούλας δήλωσε: "Οι καταγγέλοντες είναι πιο ελεγκτέοι από τους καταγγελόμενους, πρέπει να τους ελέγξουμε. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, την περίοδο 2008-2009, εγκαλούσε την κυβέρνηση γιατί δεν παραλαμβάνε τα υποβρύχια."
Ο κ. Τασούλας δήλωσε ότι η ΝΔ ούτε υπέγραψε, ούτε παρέλαβε τα υποβρύχια, καθώς και ότι δεν μπορούσε να ακυρώσει τη σύμβαση, γιατί θα υπήρχαν απίστευτες επιπτώσεις.
Επίσης,Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή, κατά την συζήτηση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής και την παραπομπή του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επιτέθηκε στον Γιώργο Καρατζαφέρη.
Ο πρώην υπουργός Αμυνας κατηγόρησε τον κ. Καρατζαφέρη ότι τον επισκέφθηκε στο γραφείο όταν ήταν υπουργός και του ζήτησε να προχωρήσει στην παραλαβή του υποβρυχίου "Παπανικολής". Πρόσθεσε, δε, πως τέσσερις βουλευτές του ΛΑΟΣ με ερωτήσεις τους στη Βουλή τον εγκαλούσαν ότι έχει καθυστερήσει την παραλαβή.

Καρατζαφέρης: "Είμαι ενοχλητικός, γιατί χαλάω τις δουλειές"

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης, απάντησε στις κατηγορίες από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για πόλεμο λάσπης. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε: "Προσπαθούν να βγάλουν τα μύρια όσα για να ακυρώσουν αυτήν τη φωνή. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Στις 6 Αυγούστου πήγαν να πάρουν τα βλήματα, αλλά τους χαλάσαμε τη δουλειά. Είμαι ενοχλητικός, γιατί χαλάω τις δουλειές."

"Δεν θα σταματήσω να πολεμάω την αδιαφάνεια και τις αναθέσεις. Δεν θα συμβιβαστώ, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να με λασπώσουν" υπογράμμισε. Ο κ. Καρατζαφέρης έχει διατυπώσει πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, επισημαίνοντας πως ο ίδιος δεν θα προσυπογράψει "συμπαιγνίες και πλακάκια μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μέσω μιας υποεπιτροπής της υποεπιτροπής."


Μιχελάκης: "Δεν αντέχει τις αποκαλύψεις Μεϊμαράκη ο Καρατζαφέρης"

Τα βέλη του στον Γιώργο Καρατζαφέρη εξαπέλυσε και ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ πως δεν άντεξε τις αποκαλύψεις και τα ερωτήματα που του έθεσε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης και γι' αυτό φρόντισε να μιλήσει στη Βουλή πριν από αυτόν και μετά να αποχωρήσει.
Ο κ. Μιχελάκης απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, παρουσιάζοντας ερωτήσεις που είχαν καταθέσει βουλευτές του κόμματός του στο Κοινοβούλιο, με τις οποίες ήθελαν να ενημερωθούν για ποιούς λόγους δεν είχαν ακόμα παραληφθεί τα υποβρύχια και οι τορπίλες τους. Έκανε μάλιστα λόγο για "έμμεση πίεση" για την παραλαβή των ίδιων υποβρυχίων και εξέφρασε την απορία του: "Γιατί τόση πρεμούρα από τον κ. Καρατζαφέρη, όχι γενικά για τους εξοπλισμούς, αλλά για τα συγκεκριμένα υποβρύχια; "
Ο κ. Μιχελάκης δεν θέλησε να σχολιάσει τα όσα είπε σήμερα το πρωί σε συνεντεύξεις του ο κ. Μεϊμαράκης περί "νονού" που εκτελεί συμβόλαια, ενώ σε ερώτηση γιατί ο πρώην υπουργός Άμυνας δεν είχε προχωρήσει εδώ και καιρό στις καταγγελίες που κάνει τώρα, υπενθύμισε πως η ΝΔ ούτε υπέγραψε ούτε παρέλαβε τα υποβρύχια.
Παράλληλα, άσκησε κριτική στα όσα είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, την Πέμπτη, κάνοντας ξανά λόγο για "κυβέρνηση - σκορποχώρι", η οποία προσπαθεί να καλύψει τη διάλυσή της με "θερμούς εναγκαλισμούς".
Υπενθύμισε μάλιστα τόσο τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για την αναδιάρθρωση του χρέους, όσο και τα όσα έλεγαν μέχρι πρόσφατα ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών περί "οικονομίας στην εντατική" και περί "Τιτανικού". Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κ. Μιχελάκης και για τα όσα συμβαίνουν στη ΔΕΗ το τελευταίο διάστημα.
Σχετικά με τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. υπενθύμισε πως λίγο πριν από τις εκλογές συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ είχαν "μπουκάρει" και τότε στα γραφεία που συνεδρίαζε το ΔΣ της ΔΕΗ για να ματαιώσουν τη λήψη αποφάσεων, "έχοντας δίπλα τους τόσο τον κ. Παπακωνσταντίνου όσο και τον κ. Σαχινίδη".
"Όλα αυτά φέρνουν στην επικαιρότητα το λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση. Έταζαν τα πάντα στους πάντες, έλεγαν "όχι" σε όλα, αντιστέκονταν με ακρότητες σε κάθε μεταρρύθμιση. Τώρα είναι αντιμέτωποι του ίδιου τους του εαυτού", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος και επεσήμανε πως "το μισό ΠΑΣΟΚ πλέον είναι εναντίον του άλλου μισού".


Τελευταία τροποποίηση στις 14:00 - 29 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.